5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi Aydınlılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi Aydınlılarla Buluştu

5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi Aydınlılarla Buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nca geleneksel olarak düzenlenen yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı 5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi, Aydın’da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

27.09.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nca geleneksel olarak düzenlenen yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı 5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi, Aydın'da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, 2009'dan bu yana "Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması" düzenliyor. Bu yıl 6. kez düzenlenecek yarışmada, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesi amaçlanıyor.

Sergi açılışında konuşan İl Müdürü Mustafa Bircan, "Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün önerisi üzerine 2014 yılı Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı olarak ilan edilmiştir. Açlık ve yoksullukla mücadele, doğal kaynakların korunması ve kırsal kalkınmanın etkin bir parçası olduğu vurgulanan 'Aile Çiftçiliği' bu yıl tematik kategori olarak belirlenmiştir. Herkesin katılımına açık olan yarışma Genel, Çiftçi, Aile Çiftçiliği Teması, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları ve Denizbank Çalışanları olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşiyor. Yarışmacılar tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecektir" dedi.

Katılımcılarla birlikte sergide yer alan fotoğrafları inceleyen Vali Yardımcısı Abdullah Aslan da, "Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nca geleneksel olarak düzenlenen Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren veya sergilenmeye değer bulunan bu fotoğraflar, her gün yanı başından geçtiğimiz halde farkına varamadığımız güzellikleri bir nefes alma süresince yeniden keşfetmemizi, göremediklerimizi görmemizi sağlamıştır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi Aydınlılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement