5. Transanatolia Rallisi Başladı - Son Dakika
Spor

5. Transanatolia Rallisi Başladı

Türkiye'nen tek uluslararası "ralli raid"i 5. Transanatolia Rallisi, ulaslararası ve milli birçok yarışçının katılımıyla Ankara'dan start aldı.

30.08.2014 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin tek uluslararası "Ralli Raid"i, 5. Transanatolia Rallisi Ankara'da başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) desteğiyle düzenlenen organizasyonda ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggy'ler, zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda yarışarak ralli severlere renkli anlar yaşattı.

Rallinin seyirciler için hazırlanmış özel etabında Anka Park'tan start alan yarışçılar, araçlarına göre farklı kategorilerde aynı parkurda yarışacak. Rallinin puanlı etapların ilki, yarın sabah Ankara'dan Acıgöl istikametine doğru koşulacak.

Dakar rallisi yarışcılarından Francesco Catanese ve Alessandro Botturi gibi sporcuların yanı sıra Türk motosikletçiler Selçuk Bektaş, Serkan Özdemir, Murat Ekmekçi, And Tüfekçi ve Ümit Salkım'ın da yer aldığı ralli, 6 Eylül'de sonlanacak.

Türkiye'nin tek uluslararası "ralli raid"i Transanatolia Rallisi'nde yarışçılar Tuz Gölü, Aladağlar, Akdağlar ve Kapadokya güzergahında günlük ortalama 300 kilometre yol katederek toplamda 2 bin 500 kilometrelik parkuru tamamlayacak.

Transanatolia Rallisi ile Türkiye'nin el değmemiş bölgelerinin ve kaybolmaya yüz tutmuş Anadolu kültürünün tanıtımının yapılması, bölgesel anlamda kültür ve dostluk köprüsünün oluşturulması hedefleniyor.

Daha önce 4 kez Antalya'dan başlayıp yine Antalya'da sonlanan ralli, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto, FIM, TMF ve TOSFED'in de aralarında bulunduğu birçok sponsorca destekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 5. Transanatolia Rallisi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement