5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali

5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali

İstanbul Valisi Mutlu, festival kapsamında Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan gelen çocuklarla "barış ekmeği" yaptı Vali Mutlu: "Bir güzel bayrama eriştik. Yarın 23 Nisan, içimiz neşe dolu, mutluyuz. Bize bu güzel bayramı aramağan.

22.04.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediyesi'nce düzenlenen 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan gelen çocuklarla "barış ekmeği" yaptı.

Bu yıl "Bi Dünya Çocuk Esenler'de Buluşuyor" konseptiyle düzenlenen festivalde konuşan Mutlu, çocuklara "Dünyanın en güzel çiçekleri, gönül bahçemizin mis kokulu gülleri, sevgili çocuklarımız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde sizleri gözlerinizden öpüyor, bayramınızı kutluyoruz" diye seslendi.

Mutlu, bugün ekmek yoğuracaklarını, sevgi ve kardeşliği maya olarak kullanacaklarını belirterek, barış ekmeğini dünya ile paylaşacaklarını ifade etti.

Vali Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir güzel bayrama eriştik. Yarın 23 Nisan, içimiz neşe dolu, mutluyuz. Bize bu güzel bayramı armağan eden atalarımıza şükran ve minnet doluyuz. 23 Nisan 1920'de Ankara'da açılan meclisin kuruluş yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü, ecdadımızı, atalarımızı rahmetle minnetle anıyoruz. Bu güzel bayramı çocuklarımıza hediye ettiler. İstediler ki; savaşlar içerisinden, zorlukların içerisinden gelen bir milletin evlatları, bundan sonra hep huzur ve mutluluk içerisinde ve bir bayram içerisinde geleceği kucaklasınlar, gelecekleri bir bayram olsun. Bu düşüncelerle çocuklarımıza bir bayram hediye edildi. Nice yılladır bu bayramı coşkuyla kutluyoruz. İstiyoruz ki bizim ülkemizin evlatları bu barışı, sevgiyi yaşarken kardeşleri de dünyada aynı sevgi, barış ve kardeşliği yaşayabilsin."

Dünyanın farklı yerlerinde çocukların savaş, açlık, kıtlık ve huzursuzluk gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu anlatan Mutlu, "Onların bu hazin tablolarını gördükçe yüreğimiz burkuluyor, yüreğimiz acıyor. Onlar için dua ediyoruz" dedi.

"Ekmek pişireceğiz ve dünya liderlerine göndereceğiz"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da projeye başladıklarında dünyanın farklı yerlerinden kan, gözyaşı ve savaşın çocuklarını misafir ettiklerini belirtti.

Bu çocukların ülkelerinden getirdikleri unlarla ekmek yaptıklarını ve bunu dünya liderlerine gönderdiklerini ifade eden Göksu, şunları kaydetti:

"5 yıl önce yüzlerce çocukla ekmek pişirmeye başladık. Daha önce değişik bölgelerin çocuklarını misafir ettik. Bu yıl da Esenler'de Asya'nın çocuklarını misafir ediyoruz. Yine ekmek pişireceğiz ve dünya liderlerine göndereceğiz. Dünyada barış ve huzur oluncaya, gözyaşı duruncaya kadar bu ekmeği pişirmeye devam edeceğiz. Ekmeğin içerisine kattığımız sevgi ve dua ile yeryüzündeki barışa, kardeşliğe katılmanın hazzını yaşayacağız."

Konuşmaların ardından Vali Mutlu ve beraberindekiler, Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan'dan gelen çocuklarla barış ekmeği pişirdi, Barış Duvarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Festivale katılan yabancı çocukların oluşturduğu koro, AK Parti'nin seçim kampanyası şarkısı "Dombra"yı seslendirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement