5. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

5. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali Başladı

5. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali Başladı

VAN (İHA) – Van’ın Erciş ilçesinde bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali başladı.

31.05.2014 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN (İHA) – Van'ın Erciş ilçesinde bu yıl 5.'si düzenlenen Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festivalin açılış töreninde konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, çözüm sürecinin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından Erciş ilçesinde 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde düzenlenen '5. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali' açılış töreniyle start aldı. Erciş Balık Bendi mevkiinde düzenlenen törene, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci'nin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Van Valisi Aydın Nezih Doğan, " Ahmet Hamdi Tanpınar'ın bir sözü ile konuşmama başlamak istiyorum. Tanpınar diyor ki; bir başkent daima başkenttir. Erciş geçmişte bizim medeniyetimize başkentlik etmiş, müstesna şehirlerimizden bir tanesidir. Bir başkentin daima üzerinde sorumluluklar vardır. Bir kere başkent oldunuz mu sorumluluklar hiç omuzlarınızdan inmez. Daima bu sorumlulukları orada yaşayan insanlar bu coğrafyada da hissetmeye devam eder. Meseleye böyle baktığımızda mutlaka başkent olmanın Erciş'in üzerinde de sorumluluklar vardır diye tespit etmemiz gerekiyor" dedi.

İnci kefalinin korunmasındaki çalışmalarından dolayı Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı'ya teşekkür eden Vali Doğan, çözüm sürecinin ise Türkiye'nin geleceği olduğunu söyleyerek, "Çözüm süreci de böyle bir süreç. Tıpkı inci kefalinde sorumluk alan Mustafa hoca gibi hocalarımıza, akademisyenlerimize, sivil toplum kuruluş önderlerimize, çalışma arkadaşlarına ihtiyacımız var. Meselenin ne olduğunu Türkiye'nin geleceği için ne anlama geldiğini çok iyi hissileştiren, bunu her vesileyle her ortamda hiç çekinmeden, endişe duymadan, korkmadan anlatan insanlara ihtiyacımız var. Çözüm süreci Türkiye'nin geleceğidir, Van'ın, Erciş'in geleceğidir. Eğer bunu doğru bir mesaj olarak haklı zemine oturtabilirsek işte o zaman inci kefal festivalimizin anlamı bir parça daha ortaya çıkacaktır. Biz bu festivali niye yapıyoruz? Bir kültür değerimizi dünyaya tanıtmak için yapıyoruz. Eğer bu duygular yoksa iltifat etmenin de hiç değeri yoktur. Dolayısıyla bizim bu festivalleri yaparken bu mesajı da verme ihtiyacımız var. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Bunu hiç kimsenin ama, hiç kimsenin bozmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivale sponsor olarak destek veren işadamlarına teşekkür plaketi verildi. Ayrıca festival nedeniyle resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra sergi çadırlarını gezen Vali Doğan ve beraberindeki davetliler, inci kefali göçünün gerçekleştiği alana inerek bir süre balıkların göçünü izlediler. Vali Doğan, ardından karayolu ile Van'a harekat etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement