5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali - Son Dakika
Yerel

5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Festival kapsamında Polonya'dan gelen Teatr Biuro Podrozy Tiyatrosu, açık havada oyun sahneledi.

09.12.2014 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'dan gelen Teatr Biuro Podrozy Tiyatrosu, Mardin'de oyun sergiledi.

Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği'nce (DRASED) düzenlenen "5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali" kapsamında Teatr Biuro Podrozy Tiyatrosu Cumhuriyet Meydanı'nda  "Carmen Funebre" oyununu sahneledi.

Şiddet, korku, umut ve savaş bölgesinde hayatı konu edinen oyun, çocuk ve gençler tarafından ilgiyle izledi.

DRASED Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Öktem, Mardin'deki çocuk ve gençlerin, profesyonel tiyatro grupları tarafından bir hafta boyunca sergilenecek gösteriler sayesinde unutulamaz bir hafta geçireceklerini söyledi.

Polonya'dan gelen ekibin gösterisinin 50'den fazla ülkede sergilendiğini ve dünya çapında bir takdire layık görüldüğünü ifade eden Öktem, "Buradaki seyirciyle inanılmaz bir bütünlük sağladılar" dedi.

Oyuncu Marta Strzalkoz ise Mardin'deki insanlarla bire bir iletişime geçmenin çok güzel bir duygu olduğunu aktararak, "Harika bir seyirci performansı ile karşılaştık. Çok mutluyuz" ifadesini kullandı.

Önceki gün başlayan ve 36 etkinliğin Mardin ile Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Savur ve Ömerli ilçelerinde gerçekleştirileceği festival 13 Aralık'ta sona erecek. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement