5. Uluslararası Şiir Buluşması Başlıyor - Son Dakika
Yerel

5. Uluslararası Şiir Buluşması Başlıyor

5. Uluslararası Şiir Buluşması Başlıyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 28 Mayıs’ta başlıyor.

27.05.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 28 Mayıs'ta başlıyor.

Şair ve çevirmen Eray Canberk'in onur konuğu olacağı buluşmaya ülkemizin yanı sıra, Danimarka'dan, Fransa'dan, İskoçya'dan, Lüksemburg'dan ve Macaristan'dan şairler katılacak. Etkinliğe Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN Türkiye Merkez, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi de destek veriyor. Açılıştan sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyetlerin Sesi Korosu ve orkestrası bir konser verecek.

"DÜNYAYA BAKIŞ AÇILARI FARKLI NOKTADA OLUR"

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, şiir buluşmasının Yunus Emre ile özdeşleşmiş bir kente yakıştığını belirterek, programla ilgili bilgi verdi. Ataç, şiir severleri etkinlikleri izlemeye davet ederek, "Şiirin olduğu yerde güzellik olur, kötülük olmaz. İnsanların ruhu farklı bir noktada olur.Dünyaya bakış açıları farklı bir noktada olur" dedi.

Şiir buluşmasına Türkiye'den katılacak olan şairlerin; Eray Canberk, Haydar Ergülen, Abdülkadir Budak, Adil İzci, Ahmet Ada, Ali Asker Barut, Bengü Özsoy, Gülsüm Cengiz, C. Hakkı Zariç, Halil İbrahim Özcan, Hüseyin Köse, Mahmut Temizyürek, Mehmet Said Aydın, Mustafa Ruhi Şirin, Neşe Yaşın, Nurduran Duman, Onur Akyıl, Orhan Alkaya, Ömer Ateş, Özcan Ünlü, Salih Bolat, Sezai Sarıoğlu, Yeşim Ağaoğlu, Yusuf Uğur Uğurel, A. Emre Cengiz, Ali Kanneci, Can Özgür, Gencer Aytüre, Mesut Doğan, TYS Genel Başkanı Mustafa Köz ve çevirmen Hüseyin Duygu olduğu belirtildi.

Şiir buluşmasına yurt dışından katılacak olan şairler ise; Balazs Szöllössy (Macaristan), Jennifer Wıllıams (İskoçya), Serge Basso (Lüksemburg), Michel Cassir (Fransa), Claire Lajus (Fransa), Gerd Laugesen (Danimarka), Niels Hav (Danimarka), Ursula Andkjaer Olsen (Danimarka), Eva Tind (Danimarka). - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5. Uluslararası Şiir Buluşması Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement