5. Uluslararası Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması - Son Dakika
Güncel

5. Uluslararası Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması

5. Uluslararası Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Ödüller, törenle sahiplerini buldu.

12.12.2013 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Denizbank işbirliğiyle, toprağın ve tarımın önemi konusunda toplumsal ve bireysel duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen 5. Uluslararası Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Deniz Akademi İstanbul'daki törende, tarım, hayvancılık, toprak, su, gıda ve gıda ürünlerinin korunması ile çiftçi, köylü ve köy yaşamı konularının işlendiği 6 kategoride düzenlenen yarışmaya katılan 769 kişiden dereceye giren 15'ine, 20 bin TL tutarında ödül verildi.

Yarışmada, "Genel" kategorisinde Alaatin Kandaoğlu ile Seyit Konyalı, "Toprak" kategorisinde Aynur Yıldırım ile Enver Pekşen, "Çiftçi ve Üretici" kategorisinde Mahmut Orhan Alkaya ile Sadi Altun, "Öğrenci" kategorisinde Fatih Karaoğlu ile Fırat Kıztanrı, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanı" kategorisinde Alaettin Çetin ve Semiha Turan, "Denizbank çalışanı" kategorisinde ise Şerife Cengiz birinci oldu.

Birincilere ödül ve plaketleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile oyuncu ve sunucu Beyazıt Öztürk'ün de aralarında bulunduğu jüri üyeleri tarafından verildi.

"İnce detaylı bir yarışma oldu"

Gül, törende yaptığı konuşmada, çok güzel bir etkinlik olduğunu ve kendisinin de jüride yer aldığını söyledi.

Halil İbrahim Gül, "Çok ince detaylı bir çalışma oldu. Mümkün olduğu kadar resim almaya çalıştık. Önümüzdeki yıllarda bunu devam ettirmek is. Daha çok katılımcı olmasını istiyorum" dedi.

Denizbank Genel Müdürü Ateş de 700 şube ile 81 ilde faaliyet gösterdiklerini, sadece kar yapmak için değil, aynı zamanda eğitim, sağlık, altyapı, enerji, turizm, tarım ve değişik alanlarda finans sağladıklarını anlattı.

Ateş, faaliyetlerinin artarak devam ettiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Küçük çiftçilere olan finansmanımız 3 milyar lirayı geçti. Bu alana finans sağlayan özel bankalar arasında yüzde 25 payımız var, yani 4'te birini biz sağlıyoruz. 700 bin çiftçiye hizmet veriyoruz. Bunların 530 bini üretici kartlarımızdan yararlanıyor. Mesela mazotu 5 ay vade farksız, kalanı hasatta düşük faizle ödeme imkanı ile çiftçilere sağlıyoruz. Gübre, tohumluk ve ilaç konularında da aynı şey geçerli. Çiftçilerimiz SGK primlerini, sadece hasattan hasada para kazandıkları için ödeyemeyebiliyorlar. 2 milyon 700 bin kayıtlıdan 1 milyonu hiç ödeyemiyor, 800 bini de düzenli ödeyemiyor. Bu nedenle sağlık imkanlarından yararlanamayabiliyorlar. Onların yerine primlerini ödüyoruz ve hasatta çok düşük oranla bunları tahsil ediyoruz."

Türk tarımının çok zor bir dönemi geçirdiğini vurgulayan Ateş, "Son dönemlerde gıda, hayvancılık ve zirai ürünlerde çok önemli gelişmeler oldu. İhracatta 20 milyar dolarlara doğru tırmanıyor. Brezilya'nın 80 milyar dolar ihracat yaptığını düşünürsek, sadece bu alanla cari açığımızı kapatabileceğimizi hesaplayın. Bin köye 100 bin kitap projemiz vardı. Bugün bu, 5 bin köye 500 bin kitap seviyesine geldi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi.

Törene katılacağı bildirilen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, olumsuz hava koşulları nedeniyle uçağının kalkamamasından dolayı katılamadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Uluslararası Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement