5 Yaşındaki Çağdaş'ın Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

5 Yaşındaki Çağdaş'ın Yaşam Mücadelesi

5 Yaşındaki Çağdaş\'ın Yaşam Mücadelesi

Vıdeo YOK Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), 'DHA)- ANKARA'nın Elmadağ ilçesinde doğuştan sağlık problemli dünyaya gelen, gelişmeyen kafatası nedeniyle bugüne kadar 10 kez ameliyat geçiren 5 yaşındaki Çağday Kıyak'ın yine ameliyat olması gerekiyor.

20.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vıdeo YOK

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), 'DHA)- ANKARA'nın Elmadağ ilçesinde doğuştan sağlık problemli dünyaya gelen, gelişmeyen kafatası nedeniyle bugüne kadar 10 kez ameliyat geçiren 5 yaşındaki Çağday Kıyak'ın yine ameliyat olması gerekiyor. Bağışıklık kazandığı gerekçesiyle yeniden ameliyat masasına yatacak olan minik Çağdaş'ın her ameliyat için 13 bin Euro tutan anestezi ilacı, bir şirkette asgari ücretle işçi olarak çalışan baba Kürşat'ı zor durumda bıraktı. Oğlunun gözünün önünde erimesine dayanamayan anne Reyyan ve baba Kürşat Kıyak, Sağlık Bakanılğı, ve tüm yetkililerle duyarlı vatandaşlardan destek bekliyor.

HER AMELİYATINDA 13 BİN EURO'LUK İLAC BEDELİ

Elmadağ'da bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Reyyan ve Kürşat Kıyak ailesinin 5 yaşındaki çocukları Çağdaş, her ameliyatı için 13 bin Euro tutan anestezi ilacı kullanıyor. Bir şirkette işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Kürşat Kıyak, "Oğlum Çağdaş, dünyaya geldiğinde birçok sağlık problemleri ile yaşama başladı. Şimdiye kadar 10 ameliyat geçirdi. Bağışıklık sorunları yaşadığı için her ameliyatında 13 bin Euro'luk anestezi ilacı kullanmak zorunda. Ben işçi olarak çalışan bir insanım ve ayda benim elime bin TL bile para geçmiyor. Oğlum Çağdaş önümüzdeki Mayıs ayında gelişmeyen kafatası için ameliyat olacak. Yine ameliyatta kullanılmak üzere 13 bin Euro'luk aneztezi ilacı almamız gerekiyor" dedi.

DAYANACAK GÜCÜK KALMADI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) oğlunun kullandığı ilacın yüzde 40'nı karşıladığını, kalan parayı kendisinin karşılaması gerektiğini belirten baba Kürşat Kıyak, "Oğlumun şimdiye kadar geçirdiği ameliyatlarda kullanılan ilaç bedellerini banka kredileri, eş, dost ve iş arkadaşlarımın yardımları sayesinde karşıladım. Şimdi ise hem manevi olarak, hem de madden dayanacak gücüm kalmadı. Oğlumun gözümüzün önünde erimesine eşimin ve benim dayanacak gücümüz kalmadı. Sağlık Bakanlığı ve tüm yetkililerden yardım, duyarlı vatandaşlardan destek bekliyoruz" dedi. Minik Çağdaş da kendisine yardım edilmesini bekliyor.

KAFATASI İÇERİ DOĞRU GELİŞİYOR

Eşi Reyyan ile 10 yıl önce evlendiğini ve bu süreçte 3 ve 9 aylıkken dünyaya gelen 3 bebeklerini kaybettiklerini açıklayan baba Kıyak, "5 yaşındaki oğlum Çağdaş doğuşta sağlık problemleri ile dünyaya geldi. Şimdiye kadar 10 defa ameliyat oldu. Genetik sisteminde bozukluk yaşadığı için normal anestezi uygulandığında sağlığı bozuluyor ve kalbi duruyor.Bu nedenle her ameliyat öncesinde 'Dantrolen Sodyum' ilacını kullanmak zorunda. Bu ilaç ise 13 bin Euro. Çağdaş, önümüzdeki Mayıs ayında Hacettepe Hastanesi'nde dışarı değil de içe doğru gelişen kafası için Genel Cerrahi bölümünde kafatasından ameliyat olacak. Paramız olmadığı için de ilacı alamaz durumdayız. Ne yapacağımıza toplum karar versin" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Yaşındaki Çağdaş'ın Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement