5 Yaşındaki Çocuğun Üzerine 100 Kiloluk Demir Elbise Standı Devrildi - Son Dakika
Güncel

5 Yaşındaki Çocuğun Üzerine 100 Kiloluk Demir Elbise Standı Devrildi

5 Yaşındaki Çocuğun Üzerine 100 Kiloluk Demir Elbise Standı Devrildi

Afyonkarahisar’da annesi ile bir mağazaya bayram alışverişine giden 5 yaşındaki çocuğun üzerine yaklaşık 100 kilogram ağırlığındaki demir elbise standı devrildi.

19.09.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da annesi ile bir mağazaya bayram alışverişine giden 5 yaşındaki çocuğun üzerine yaklaşık 100 kilogram ağırlığındaki demir elbise standı devrildi. Kaza sonucu çocuğun burnundan 2 santimetrelik bir parça koptu.

Edinilen bilgilere göre olay, kentteki bir mağazada meydana geldi. Annesi Gevher Özharputlu ve ağabeyi Murat Özharputlu ile alışverişe giden 5 yaşındaki Yiğit Özharputlu, burada ailesi ile birlikte bir mağazaya girdi. İddialara göre, aile üyeleri içeride kıyafet bakarken minik Yiğit, kot ceketlerin asılı olduğu ve yaklaşık 100 kilogram ağırlığındaki demir standın yanında oynamaya başladı. Küçük çocuk iddialara göre, kot ceketlere asılınca demir stand büyük bir gürültü ile üzerine devrildi. Mağaza çalışanları ve annesinin yardımı ile standın altında çıkarılan küçük çocuğun kanlar içindeki halini gören annesi olay yerinde fenalaşırken, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından küçük çocuk ambulans ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada plastik cerrahlar tarafından yapılan müdahalede minik çocuğun burnunun üst kısmında yaklaşık 2 santimetrelik bir parçanın koptuğu saptanırken, ayrıca çocuğun burnundan kopan parçanın bulunamadığı da öğrenildi.

"BİZİM DERDİMİZ PARA PUL DEĞİL"

Olayın ardından duruma tepki gösteren baba Osman Özharputlu ise oğlunu dün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürdüğünü ve burada doktorların yaptığı muayenede oğlunun burnunda doku kaybı olduğunu söylediklerini belirtti. Baba Özharputlu, oğlunun burnundan kopan parça yerine doktorların ameliyatla vücudunun başka bir yerinden burnuna doku nakli yapabileceklerini de ifade ederek, olayın meydana geldiği mağaza yetkililerinin ilgisiz davrandıklarını savundu. Mağaza hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Özharputlu, ailelerin canının ihmalkarlık yüzünden yandığını iddia ederek, olayı şöyle anlattı:

"Hanım çocuklarla birlikte mağazaya gidiyor, yemeklerini yiyip, alışverişlerini yapıyorlar. Daha sonra büyük oğlum derimont istiyor. Gezerken bir mağazaya giriyorlar. Daha sonra çocuk doğası gereği orada yaramazlıklar yapıyor, sağa sola koşturuyor. Orada işte üzerinde derimontların takılı olduğu elbise standı, hala da kaldırmadılar. Şimdide gidip görülebilir ne hikmetse de kaldırmadılar. Dokunsan bile devrilebilecek tarzda bir şey. Çocuk oradaki derimontlardan birisini tutup çekiyor, o sırada stant komple çocuğun üzerine devriliyor. Çocuk altında kalıyor, burnunda doku kaybı olması söz konusu. Plastik cerrah Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesinde hastanesinde dikti. Daha sonra kamera kayıtlarını gördüm ben orada, çalışanlar o kadar ilgisiz ve alakasızlar ki bir tane görevlisi çocuğu bile tutmuyor. Hanım ne yapacağını bilemiyor, çocuğun kopan burnunu tutmaya çalışıyor, ambulansı diğer müşteriler çağırıyor. Böylesine lakayt, yani adamlar aramıyorlar bile. Aramaktan imtina edenler şunu bilsin ki bizim maddi hiçbir beklentimiz yok. "

Olayda yaralanan 5 yaşındaki minik Yiğit ise kendisine uzatılan mikrofona olayı anlatmaya çalışarak, olayda çok korktuğunu ifade etti.

Öte yandan, olayın meydana geldiği alışveriş merkezinin yetkilileri ise konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, olayın alıveriş merkezi ile değil mağaza ile ilgili olduğunu belirttiler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 5 Yaşındaki Çocuğun Üzerine 100 Kiloluk Demir Elbise Standı Devrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement