50 Bin Kişi Kristal Teras'tan Kanyonu İzledi - Son Dakika
Güncel

50 Bin Kişi Kristal Teras'tan Kanyonu İzledi

50 Bin Kişi Kristal Teras\'tan Kanyonu İzledi

Karabük'ün osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu, bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

08.07.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu, bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. 3 bin 500 yatak kapasiteli otel ve pansiyonlar tamamen dolarken, günübirlik gelenlerle birlikte ilçede trafik kilitlendi. Tokatlı Kanyonu girişinde insan kuyrukları oluşurken, 50 bin kişi Kirstal Teras'tan kanyonu seyretti.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşlar Safranbolu'ya akın etti. İlçedeki 3 bin 500 yatak kapasiteli otel ve pansiyonlar yüzde yüz oranında doldu. Çevre il ve ilçelerden günübirlik gelenlerle birlikte tarihi ilçe en yoğun dönemini yaşadı. Özellikle eski çarşı bölgesinde uzun ayraç kuyrukları oluştu. Sürücüler park sıkıntısı yaşadı. Tatilciler, tarihi konak, cami, han, hamam, köprü ve çeşmeleri yakından görüp bol bol fotoğraf çekti. Tarihi çarşıyı kuşbakışı gören Hıdırlık Tepesi ve Kent Müzesi'nin olduğu tepeye çıkan tatilciler, selfie çekti.

TOKATLI KANYONU GİRİŞİNDE KUYRUK

Eski çarşı kadar Tokatlı Kanyonu üzerine yapılan Kristal Teras da tatilcilerin akınına uğradı. Kanyon girişinde yoğunluk nedeniyle insan kuryukları oluştu. 3 lira ücret ödeyerek turnikeden geçen tatilciler, Amerika'nın Arizona Kanyonu üzerinde bulunan seyir terasından örnek alınarak yapılan 80 metre yükseklikteki Kristal Teras üzerine çıkıp doğa harikası kanyonu izledi. 40 kişinin aynı anda üzerine çıkabildiği terasta bir ziyaretçinin yoğunluk nedeniyle 3 dakikadan fazla kalmasına izin verilmedi. Bayram tatilinin başlangıcından itibaren yaklaşık 50 bin kişinin terasa çıkıp kanyonu izlediğği belirtildi.

TATİL BOYUNCA 150 BİN KİŞİ

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, bu bayram önceki bayramlara göre yoğunluğun çok fazla olduğunu söyledi. Aksoy, "Bütün otellerimiz yüzde yüz dolulukla çalışıyor. Turizm mekanlarımız dolu. Özellikle tarihi çarşı bölgesinde yaşanan park sıkıntısını çözmek ve bu bölgeyi araçlardan arındırmak için yürüttüğümüz Hasan Dede projesinin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha bu vesile ile görmüş olduk. Otellerdeki, iş yerlerindeki doluluk oranımıza ve araç sayılarına baktığımızda 150 bin civarında insanımızın tatil boyunca Safranbolu'ya giriş çıkış yapacağını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

- K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 50 Bin Kişi Kristal Teras'tan Kanyonu İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement