500 Adet Beton Sıvat Dağıtılacak - Son Dakika
Yerel

500 Adet Beton Sıvat Dağıtılacak

500 Adet Beton Sıvat Dağıtılacak

Malatya’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için proje hazırlayan ve ilçelerde uygulamaya başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, meralarda hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplam 500 adet beton sıvat dağıtımı yapacak.

09.08.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da tarım ve hayvancılığın gelişmesi için proje hazırlayan ve ilçelerde uygulamaya başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, meralarda hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplam 500 adet beton sıvat dağıtımı yapacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın girişimleri ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında meralarda hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 500 adet beton sıvat dağıtacak. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bölgede ve Malatya'da hayvan refahı açısından sağlıklı hayvan yetiştirilmesi için, sağlıklı suyun temini ve kullanımı hayvancılığın gelişimi için önem arz etmektedir. Sularımızın hem küresel iklim değişikliğinden hem de bilinçsizce kullanmadan dolayı kaynak sularının azalması, mevcut yaylak ve meralar üzerinde bugüne kadar uygun sıvatların yapılmaması bölgemiz hayvancılığını olumsuz yönde etkilemiştir. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen proje tarımın ve hayvancılığın geliştirilmesi, hayvancılıktan yeteri düzeyde faydalanılması için çok önemlidir. Yapılan proje ile kaynak sularımızın heba olmaması amaçlanmaktadır. Hayvanlarımızın faydalanması, temiz su içmesi için bu sıvatları büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı ve sürü sayısı, meraların topografik yapısı, otlatma süresince su kaynağının kesilip kesilmediği, ihtiyacı olan kırsal mahalleler ile meralarda saha araştırması yapılarak belirlenmiştir. Yapılan saha araştırmaları sonrasında Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak Yazıhan, Yeşilyurt ilçelerinde toplam 500 adet sıvat dağıtımı yapılacak" denildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 500 Adet Beton Sıvat Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement