500 Bin Kişi Enginar Festivalinde Urla'ya Gitti 2 Milyon Enginar Satıldı - Son Dakika
Ekonomi

500 Bin Kişi Enginar Festivalinde Urla'ya Gitti 2 Milyon Enginar Satıldı

İzmir'in Urla ilçesinde, 2. Uluslararası Urla Enginar Festivali üç günlük bir lezzet şöleni ve karnaval havasıyla son bulurken, ilçeyi 500 bin kişi ziyaret etti, iki milyon enginar satıldı.

03.05.2016 13:54  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen 2. Uluslararası Urla Enginar Festivali, üreticisinden, esnafına, çocuğundan yaşlısına herkesin yüzünü güldürdü. Üç gün boyunca adeta insan selinin yaşandığı kent, yurt dışından gelen binlerce ziyaretçiyi de ağırladı.

500 Bin Kişi Enginar Festivalinde Urla'ya Gitti 2 Milyon Enginar Satıldı


2 MİLYONUN ÜZERİNDE ENGİNAR SATILDI

Festivalin ardından üç günü değerlendiren Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, festivalin Urlalı üreticiler için çok ciddi ekonomik yararının olduğunu söyledi. Üretici ile tüketicinin doğrudan buluşmasının üretici için çok önemli olduğunu belirten Kılınç, "Urla Belediyesi yalnızca enginar üreticilerimiz için belediyenin yanında bir Pazar kurdu. Büyükşehir belediyemizin getirdiği stantlarda 68 enginar üreticisi tezgah açtı. Bunun yanı sıra manavlarımız da çok sayıda enginar sattı. Festival boyunca 2 milyonun üzerinde enginar satışı sağlandı. Çiftçimiz, esnafımız çok mutlu" dedi.

500 Bin Kişi Enginar Festivalinde Urla'ya Gitti 2 Milyon Enginar Satıldı

BÜYÜK ORGANİZASYON OLDU

Günler öncesinden otel ve uçak rezervasyonlarının yapıldığı Urla ilçesine, kara yollarından alınan bilgilere göre festival boyunca yalnızca çevre yolu gişelerden 45 bin araç girişi oldu. Türkiye'nin dört bir tarafından turların düzenlendiği festivalde yaklaşık olarak 500 bin kişi Urla'yı ziyaret etti.

500 Bin Kişi Enginar Festivalinde Urla'ya Gitti 2 Milyon Enginar Satıldı

500 Bin Kişi Enginar Festivalinde Urla\'ya Gitti 2 Milyon Enginar Satıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 500 Bin Kişi Enginar Festivalinde Urla'ya Gitti 2 Milyon Enginar Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Doktor: Kalp-damar-karaciğer ve kolesterol sorunlarına doğal çözüm. Enginar. Urla, Karaburun, Çeşme, Foça...enginar dünyası. 7 2 Yanıtla
  • festival: urla festivallerıne gıdenlerden bırı benım. ben pazar gıttım. hıc de oyle ızdıham falan olmadı. alaçatı da gercekten 50 bının uzerınde ıdı. sokaklara ıgne atsan dusmuyordu. urlada saat 14:00 den sonra esnafın ellerınde kalan urunlerde damping baslamıstı. hercesıt engınar urunu vardı. ben keyıf aldım. urlanın havası da cok guzel. ızmır cıftcısı ızmır esnafına destek ıcın taşıabılecegımız kadar urunler aldık. yıyıp ıcebılecgımız kadar urunler tukettık. sevıyorum ızmırlı ınsanlarını. 0 2 Yanıtla

Advertisement