500 Yıllık Özgürlük Dansı Mamak'ta - Son Dakika
Yerel

500 Yıllık Özgürlük Dansı Mamak'ta

500 Yıllık Özgürlük Dansı Mamak\'ta

Mamak Belediyesinin spor branşları arasına yeni giren Capoeira, kısa zamanda büyük ilgi gördü, 40’dan fazla kursiyer ile Başak Gençlik ve Spor Merkezinde eğitimlere başladı.

25.10.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediyesinin spor branşları arasına yeni giren Capoeira, kısa zamanda büyük ilgi gördü, 40'dan fazla kursiyer ile Başak Gençlik ve Spor Merkezinde eğitimlere başladı.

Felsefesi, geleneksel kuralları, orkestrası, enstrümanları, ritim ve şarkıları ile Capoeira'ya ait tüm figürlerin sergilendiği kurs, Cumartesi ve Pazar günleri saat 11.00-13.00 arası çalışmalarını sürdürüyor. Mamak'ın yeni bir spor dalıyla daha tanıştığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yeni tanınan sporları bünyemizde barındırarak alt yapılarını oluşturuyoruz" dedi.

MORAL VE HUZUR VERİYOR

Capoeria'nın, kısa zamanda ilgi gördüğünü ve beklentilerin çok üzerinde bir sayıya ulaştığını kaydeden Capoeira antrenörü Fahri Hızlı da, "Öğrenciler burada sporun yanı sıra müzik enstrümanlarını kullanmayı öğreniyor. Capoeira, canlı müzikle yapıldığı için insan ruhuna hitap edip moral ve huzur veriyor. Desteklerinden dolayı Mamak Belediye

Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Capoeira'yı Mamak'ta yaygınlaştırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HEM DANS HEM DÖVÜŞ

İçinde Uzak Doğu sporu olarak bilinen karate, judo, tekvandodan figürler, dans, akrobasi ve canlı müzik olmak üzere her şeyi barındıran Capoeira, gençlere yeni bir alternatif spor dalı oldu. 7 yaş üzeri herkesin kabul edildiği aynı anda ailecek yapılabilen Capoeira, canlı müzikle yapıldığı için insan ruhuna hitap ederek moral ve huzur veriyor. Capoeira'nın felsefesinde oyuncular, beden ve yüz ifadeleri ile iletişim kurmaya çalışıyor. Hareketin iki oyuncu arasındaki tek iletişim aracı olduğu bu sanatta sporcular, bedenlerinin tümünü kullanarak, göz temasını hiç kaybetmeden bu enerjiyi tüm bedenlerine aktarıyor. Kendi enstrümanları ile çalıp, müzik eşliğinde estetik hareketler yapan hem dans edip hem de birbirleri ile fiziksel bir mücadele içerisinde olan kendilerini capoeirista diye adlandıran bu sporcular, kendilerini savunmayı öğrenirken aynı zamanda sosyalleşip, vücutlarını esnetiyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 500 Yıllık Özgürlük Dansı Mamak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement