51. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika
Yerel

51. Kütüphaneler Haftası

KASTAMONU (AA) – İnebolu ilçesinde, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

30.03.2015 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KASTAMONU (AA) – İnebolu ilçesinde, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Recep Yamanoğlu, Mustafa Şerbetci İlkokulu'ndaki programda, kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini söyledi.

Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı şu günlerde, toplumlar arasında soğuk savaşlardan çok bilgi savaşları yaşandığına işaret eden Yamanoğlu, "Şüphesiz ki bilgi savaşının galibi olmak toplum olarak bilgi birikimimizi artırmaktan geçmektedir. Bunun için çok çalışmalıyız. Kütüphaneler Haftası 1964 yılından bu yana kutlanıyor. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Daha sonra İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince tiyatro oyunu sahnelenmesinin ardından, hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İnebolu Belediyesi tarafından bilgisayar ve cep telefonu hediye edildi.

Programa, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erk, Belediye Başkanı Engin Uzuner, Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Aydemir ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 51. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement