Çekmeköy Underground Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çekmeköy Underground Filminin Galası Yapıldı

Çekmeköy Underground Filminin Galası Yapıldı

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışmasında yarışan "Çekmeköy Underground" filminin galası yapıldı.

14.10.2014 19:10  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda yer alan "Çekmeköy Underground" film, sinema severlerle buluştu.

Yönetmenliğini Aysim Türkmen'in yaptığı ve Can Sipahi, Kerem Can, Barış Gönenen, Gözde Kocaoğlu, Aslı Memaz ve Hakan Ummak'ın oynadığı film, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gösterime girdi. Filmi, Yılmaz Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı jüri üyeleri, film oyuncuları ile sinema severler izledi.

Film sonunda Yönetmen Aysim Türkmen ve oyuncuların katılımıyla Perge Salonu'nda söyleşi düzenlendi. Türkmen, önce festivale katılan bazı yönetmen ve yapımcıların, sansüre yönelik hazırladıkları ortak açıklamayı okudu.

Çekmeköy'deki gençlerden esinlenerek böyle bir film kurguladıklarını anlatan Türkmen, "Mahalledeki bir duvarda 'Çekin lan bu duvarı, insan gibi yaşayalım' yazısını gördüm ve buradaki yaşamı yansıtmak istedim" dedi.

Filmin bütçesinin 300 bin lira olduğunu belirten Türkmen, "Bu bütçeyle imkansızı başardık, buraya gelmek bile mucizeydi bizim için. Burada paradan daha kıymetli emek var" diye konuştu.

Türkmen, filmin isminin Çekmeköy olmasına rağmen filmin hiçbir sahnesinin Çekmeköy'de çekilmediğini, bunun sebebinin de Çekmeköy'de gecekondu evlerin kalmamasından kaynaklandığını belirtti. Oyunculara nasıl çalıştıkları sorulması üzerine oyunculardan Kerem Can, 2 hafta korsan taksilere takılmak zorunda kaldığını söyledi. Can Sipahi de karakterler üzerinde gözlem yaptıklarını belirtti.

Filmin konusu şöyle:

"Mahallenin gençleri yıllardır hayalini kurdukları stüdyoya kavuşurlar. Bir yandan yetenek yarışmasına hazırlanan gençler, diğer taraftan da hapisten çıkacak 'Küllü Harap' lakabındaki Cemal abilerine klip çekerler. Cemal abi, hapisten çıkar gelir ancak kendi hayal dünyasında yaşattığı aşk hikayesi dışında hiçbir şeyle ilgilenmez. Aşkın getirmiş olduğu trajediden kaçmaya çalışan gençler dansla, müzikle hayata tutunmak isteseler de İstanbul'un ışıltılı acımasızlığı hayallerine kurşun sıkacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çekmeköy Underground Filminin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement