52 Çift Sertifikasını Aldı - Son Dakika
Yerel

52 Çift Sertifikasını Aldı

52 Çift Sertifikasını Aldı

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen çiftler eğitimlerini tamamlayan 52 çift Şehreküstü Konakları’nda iftar öncesi düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

24.06.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen çiftler eğitimlerini tamamlayan 52 çift Şehreküstü Konakları'nda iftar öncesi düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

Şehreküstü Konakları'nda düzenlenen sertifika törenine, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Ünlü Yazar Ahmet Yazgan, Şahinbey Belediyesi Başkan Yardımcıları ve kursiyerler katıldı. Düzenlenen törende 52 çifte sertifikaları verildi.

Evlilik Okulu'na katılan kursiyerler, alınan eğitimde birçok şey öğrendiklerini belirterek, "Çocuk bakımından sağlığa, dini bilgilerden evlilik hayatındaki iletişime kadar birçok konuda bilmediğimiz şeyleri öğrendik. Dinimize göre evlilik hayatı ve evliliğin önemini öğrendik. Toplum içerisindeki geleneksel bilginin dışında farklı konular da öğrendik. Bu kurs sayesinde doğru bildiğimiz bazı konuların aslında yanlış olduğunu gördük ve ona göre nasıl önlemler alacağımızı öğrendik. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ederiz" dedi.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan ve tescilli bir proje olan Evlilik Okulu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Evlilik Okulu eğitimlerinde aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak, iletişimde empatinin önemini anlamak gibi son derece önemli birçok konu anlatılıyor. Böylelikle birçok evliliğin temeli sağlam atılıyor. Evlilikte ikili ilişkilerin önemi daha çok anlaşılıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 52 Çift Sertifikasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement