53'üncü Uluslararası Bursa Festivali" 10 Haziran'da Başlayacak - Son Dakika
Yerel

53'üncü Uluslararası Bursa Festivali" 10 Haziran'da Başlayacak

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen festival, kentte kültür ve sanat rüzgarları estirecek Festival kapsamında, George Dalaras, büyük şair Kavafis'in bestelenen şiirlerini, Okan Bayülgen de şiirlerini yorumlayacak Organizasyonda Selami Şahin, Işın Karaca, Hande Yener, Moğollar, Kurtalan Ekspres, Yavuz Bingöl, Emel Sayın gibi ünlü sanatçılar ve gruplar sahne alacak.

30.05.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53'üncüsü düzenlenen ve 10 Haziran'da başlayacak "Uluslararası Bursa Festivali"nin programı belli oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, şehirlerin kültür ve sanatın yaşatılmasıyla geliştiğini, sanat dilinin tüm renkleriyle harmanlandığı etkinliklerden birinin de Uluslararası Bursa Festivali olduğunu bildirdi.

Festivalin, kentin yarım asırlık geleneği olduğunu hatırlatan Altepe, "Festival, şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran, Bursa'yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir" ifadesini kullandı.

Altepe, festivalin bu yıl 10 Haziran'da "Kavafis Projesi"yle başlayacağı bilgisini vererek, birbirinden değerli yerli ve yabancı konukları ağırlayacaklarını belirtti.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise dünyadaki farklı kültür mozaiklerini Bursalılarla buluşturmak amacıyla güzel bir program hazırladıklarını vurguladı.

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez de dünya müziklerinin en iyi örneklerinin kentte yankılanacağını kaydetti.

Festival programı

Organizasyonun ilk günündeki Kavafis Projesinde, George Dalaras, büyük şair Kavafis'in bestelenen şiirlerini, Okan Bayülgen de şiirlerini yorumlayacak. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu da bu gecede sahnede olacak.

Festival kapsamında 13 Haziran'da Selami Şahin ve Işın Karaca aynı sahneyi paylaşacak, 16 Haziran'da Birjan ve Sara Operası sahne alacak, dünyada yıllardır sahnelerini açan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan gibi ülkelerden gelen TÜRKSOY Türk Dünyası Sanatçıları ile Samsun Devlet Opera ve Balesi gösteriler sunacak. Etkinlikler çerçevesinde 17 Haziran'da ise Hande Yener sahne alacak.

Moğollar ve Kurtalan Ekspres 19 Haziran'da, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin 250 kişilik korosundan Tevfik Akbaşlı'nın 6 yılda tamamladığı "Muhteşem Süleyman Operası" 21 Haziran'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Festivalde, 22 Haziran'da Murat Boz konseri, 25 Haziran'da Karagöz Halk Dansları Topluluğu gösterisi gerçekleştirilecek. Ayrıca 27 Haziran'da iki Latin Grammy Ödüllü İspanyol Flamenko Gitaristi Tomatito ile Yavuz Bingöl ve Öykü Gürman, türkülerini yorumlayacak.

Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası, 30 Haziran'da sahne alacak. Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun katkılarıyla gerçekleşecek konserde, Venezuela'nın bağımsızlık kutlamalarına özgü müzikler seslendirilecek. Emel Sayın konseri ise 2 Temmuz'da olacak. Küçük yaşlarda dans etmeye başlayan Endülüs'ten Magalalı 7 erkek kardeşin kurduğu Los Vivancos ekibi, 4 Temmuz'da festivale renk katacak.

Etkinlikler çerçevesinde 18 Haziran-3 Temmuz'da festival karma sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde izlenebilecek, 7-12 Temmuz'da ise "28'inci Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"yla barış ve dostluk çağrısında bulunulacak. Bu yıl halk dansları yarışmasına 25 ekip katılacak.

Festival etkinlikleri, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu, Bursa Kent Müzesi Amfi Tiyatro'da yapılacak.

Bilet fiyatları 7-38 lira arasında olan festival programlarından Orlando Poleo ve Chaworo Orkestrası ise ücretsiz izlenebilecek. Biletler, www.biletix.com, Çetin Family'nin Emek ve Nilüfer şubeleri, İntam 101 Exxe Mağazası ve Atatürk Stadyumu Arkası Kültürpark girişi gişesinden temin edilebilecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 53'üncü Uluslararası Bursa Festivali' 10 Haziran'da Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement