531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Sona Erdi - Son Dakika
Spor

531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Sona Erdi

Bu yıl 531'incisi düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde geçen senin başpehlivanı Sait Bingöl unvanını korudu.

21.08.2016 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 531'incisi düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde geçen senin başpehlivanı Sait Bingöl unvanını korudu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Karaisalı İlçe Belediyesi tarafından Kızıldağ Yaylası Aytaç Durak Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen güreşlerde, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 435 sporcu mücadele etti.

Çekişmeli geçen müsabakalarda pehlivanlar rakiplerini yenebilmek için mücadele etti. Güreşseverlerin ilgi gösterdiği müsabaka ise başpehlivanlık mücadelesi oldu.

Yaklaşık 10 dakika süren başpehlivanlık mücadelesinde geçen sene de birinci olan Sait Bingöl, Aydın Polatçı'yı uzatmalarda altın puanla yenerek unvanını korudu. Bingöl, 10 bin lira ve 520 gramlık altın kemerin sahibi oldu. Ayrıca Bingöl, gelecek sene yapılacak güreşlerde yine başpehlivanlığa ulaşırsa altın kemerin sahibi olacak.

Programa katılan Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Vali Mahmut Demirtaş'ın dün yaşanan terör olayları nedeniyle festivale katılamadığını ifade etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Güreş ağası ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da Türkiye'nin Türk İslam ülkelerinin lider ülkesi olduğunu belirterek, "Türkiye üstünde oynanan oyunlar hiçbir zaman bitmeyecektir. Bunların hedefi Türk İslam ülkeleridir." dedi.

Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleştirilen güreşlerde toplam 71 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, açık artırmayla satışa çıkan koçu 200 bin lira bedelle satın alarak, gelecek sene 532'incisi düzenlenecek festivalin güreş ağası oldu. Gökçe, koçu şehit ailelerine bağışladı.

Müsabakaların ardından güreşçilere ödülleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement