54 Savcı ve Hakim Hakkındaki İddianame" (4) - Son Dakika
Güncel

54 Savcı ve Hakim Hakkındaki İddianame" (4)

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianamede, "MİT yöneticileri ile ilgili soruşturma sözde 'Kudüs Ordusu Terör Örgütü' soruşturma dosyası üzerinden yeniden canlandırılarak, Çözüm Süreci kapsamında yapılan çalışmaları yürüten MİT yetkililerinin, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan üzerinden PKK/KCK terör örgütü ile irtibatlandırılmaya çalışıldığı" belirtildi.

07.04.2016 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianamede, "MİT yöneticileri ile ilgili soruşturma sözde 'Kudüs Ordusu Terör Örgütü' soruşturma dosyası üzerinden yeniden canlandırılarak, Çözüm Süreci kapsamında yapılan çalışmaları yürüten MİT yetkililerinin, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan üzerinden PKK/KCK terör örgütü ile irtibatlandırılmaya çalışıldığı" belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından tamamlanarak gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, şüpheli hakim ve savcıların FETÖ/PDY kapsamında yargılanan şüphelilerle telefon görüşme kayıtlarının olduğu aktarıldı.

"Selam Tevhid"de kumpas soruşturması kapsamında Kamile Yazıcıoğlu'na ait olduğu iddia edilen ifadelerin, şüpheliler tarafından planlanan kurgu doğrultusunda soruşturmaya yön verilmesi için önceden hazırlandığı anlatılan iddianamede, soruşturma kapsamına alınacak kişi ve kurumların isimlerinin Yazıcıoğlu'ndan öğrenildiği intibası verilmek amacıyla tutanağa yazıldığı, bu ifade tutanaklarının da yardım adı altında para verilerek Yazıcıoğlu'na imzalatıldığı bildirildi.

Sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasını yürüten şüphelilerin, soruşturma bahanesiyle uydurma gerekçe, sahte delil ve ihbarlarla MİT yöneticisi ve mensupları ile sivil toplum kuruluşu mahiyetindeki "İHH Vakfı" yönetici ve çalışanlarının telefonlarını dinlemek suretiyle bu kişi ve kurumları terörle irtibatlandırmaya çalıştıkları vurgulanan iddianamede, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da mesnetsiz biçimde terörle ilişkilendirildiği, soruşturma savcısı tarafından 17 Aralık 2013 tarihi itibarıyla soruşturmanın sonlandırılması ve dosyanın savcılığa getirilmesinin istenmesi göz önünde bulundurulduğunda Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı hakkında da gözaltı işlemi uygulanmasının planlandığı" kaydedildi.

İddianamede, şu tespitlere yer verildi:

" İran'ın nükleer programı hakkında, İran ile Birleşmiş Milletler arasında arabuluculuk görevi üstlenen ve 17 Mayıs 2010 tarihli Tahran Deklarasyonu'nu imzalayan Brezilya'da, 2008 yılında başlatılan bir soruşturmanın 2011 yılı itibarıyla kapsamı genişletilerek devlet başkanlarını da içine alan bir yolsuzluk soruşturmasına evrildiği, Brezilya'yla aynı zamanda, ülkemizde de 2010 yılında sözde 'Kudüs Ordusu Terör Örgütü' soruşturmasının, bağlantılı olduğu 17 Aralık soruşturmasıyla beraber üst düzey devlet görevlilerini hedef alan kurgusal bir çalışmaya dönüştürüldüğü, ülkemizde "Gezi Olayları" olarak bilinen ve 2013 yılı Mayıs-Haziran ayında meydana gelen gösterilerle eş zamanlı olarak Brezilya'da da 2013 Haziran ayında aynı büyüklükte kitlesel protesto eylemlerinin organize edildiği anlaşılmıştır. Türkiye ile eş zamanlı olarak yürütülen Brezilya'daki soruşturma da Türkiye'deki 17/25 Aralık olarak bilinen girişimden 3 ay sonra 17 Mart 2014 tarihinde operasyona dönüştürüldüğü ve aynen Türkiye'de olduğu gibi iş adamlarından başlanarak devlet yetkililerine doğru yönelen bir seyir izlediği anlaşılmaktadır. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün güdümünde faaliyet yürüten Cihan Haber Ajansı Brezilya Muhabiri tarafından yazılan 29 Ağustos 2015 tarihli yazıda da açıkça anlaşıldığı üzere, Türkiye'deki 17 Aralık girişimi, Brezilya Federal Cumhuriyeti'nde yaşanan soruşturmayla eş zamanlı yürütülmüştür. Girişim Türkiye'de amacına ulaşamamış, her iki soruşturmanın başlatılma gerekçelerinin aslında Türkiye, İran ve Brezilya arasında yürütülen ve 'Tahran Deklarasyonu' adıyla anılan 17 Mayıs 2010 tarihli anlaşma olduğu, anlaşmanın tarafları olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin de dahil olduğu ülkelerin İsrail ve küresel güç odakları tarafından hedef alındığı anlaşılmıştır. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü lideri, yöneticileri ve üyeleri de bu girişimin taşeronluğunu/işbirlikçiliğini yapmışlardır."

"FETÖ/PDY intikam aracı olarak kullanıldı"

Şüpheliler tarafından soruşturmanın başlatılmasında ve devam ettirilmesinde kullanılan gerekçe ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yöneticisi konumunda bulunan şüpheliler Fetullah Gülen ve Emre Uslu'nun konuşma/yazılarının İsrail merkezli yayınlarla uyumlu olduğuna dikkat çekilen iddianamede, soruşturmanın Türkiye dışındaki uluslararası güç odakları ve bölge ülkelerinin siyasi, ekonomik ve bölgesel politikaları ile eşgüdümlü olarak enerji/politik çıkarları doğrultusunda başlatıldığı ve devam ettirildiği, FETÖ/PDY'nin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dış politikaya ilişkin tercihleri nedeniyle intikam aracı olarak kullanıldığının anlaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, şüphelilerin, kamuoyunda "7 Şubat MİT dosyası" olarak bilinen ve takipsizlik kararıyla sonuçlanan soruşturma kapsamında MİT yöneticileri ile ilgili soruşturmayı sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturma dosyası üzerinden yeniden canlandırarak, Çözüm Süreci kapsamında yapılan çalışmaları yürüten Milli İstihbarat Teşkilatı yetkililerini, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan üzerinden PKK/KCK terör örgütü ile irtibatlandırmaya çalıştıkları anlatıldı.

"Devlet güvenliğine ilişkin konuşmalar kaydedildi"

İddianamede, sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturması kapsamında o dönem Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başmüşaviri olarak görev yapan Sefer Turan'ın kullandığı telefon numaralarının iletişiminin tespitine karar verildiği, Turan'ın görevi dolayısıyla kullandığı telefon hatları üzerinden yapılan ve devlet güvenliği açısından önem arz ettiği düşünülen görüşmelerin bulunduğu ve Erdoğan'ın başka ülke devlet büyükleri ile yaptığı, devlet güvenliği açısından gizli kalması gerektiği düşünülen birtakım görüşmelerin kayıt altına alındığı bilgisine yer verildi.

Şüphelilerin amacının siyasi iradenin yürüttüğü Çözüm Süreci'ni takip etmek, süreçte görev alan kişileri terör örgütleriyle ilişkilendirerek sürecin sonlandırılmasını sağlamak olduğu bildirilen iddianamede, MİT Müsteşarı'nın görüşmelerinin dinlenip kayda alınabilmesi için Faruk Koca hakkında hiçbir delil olmadığı halde "terör örgütü üyesi" olarak karar alınıp dinlenildiği, bu sayede MİT Müsteşarı'nın görüşmelerinin dinlenilerek kayıt altına alındığı "Emin" kod adıyla hakkında iletişim tespit tutanaklarının düzenlendiği belirtildi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 54 Savcı ve Hakim Hakkındaki İddianame' (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak
    22:11 Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabıyla Osmanlı saray mutfak mirası canlanacak

    Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak olan 'Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri' kitabı, Osmanlı saray mutfak mirasını canlandıracak. Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer'in himayesinde başlatılan çalışma, Edirneli şefler ve gastronomi yazarlarının kaleme alacağı kitap ile gastronomi turizmine katkı sağlayacak. Kitapta, Edirne'nin geçmişten bugüne geleneksel yemekleri ve tarifleri yer alacak. Ayrıca, Edirne'nin gastronomi kültürü hakkında derinlemesine bilgiler de sunulacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu
    22:10 Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında sert açıklamalarda bulundu. Akşener, Yavaş'ın CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür
    22:07 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Bu milletin sezgileri güçlüdür

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP teşkilatının iftar programında yaptığı konuşmada, milletin muhakeme yaparak oy kullandığını ve projeleri olanlara yetki verdiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki İsrail terörünü kınadı ve enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi hedefini paylaştı.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü
    22:06 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Silahla Vurularak Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde 4 çocuk annesi kadın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Eşine kurşun yağdıran şahıs gözaltına alındı. Olayda 6 mermi isabet eden kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok
    22:04 Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım: Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Turgut Altınok olduğunu açıkladı. Yıldırım, seçimlerin Türkiye'nin istikbali için hayati önemde olduğunu vurguladı ve Türk ve Türkiye düşmanlarının belediyelere sızma girişimlerine dikkat çekti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu vurguluyor.


Advertisement