55. Uluslararası Bursa Festivali" - Son Dakika
Güncel

55. Uluslararası Bursa Festivali"

Bu yıl 55'incisi düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali" Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Klazz Brothers konseriyle başladı.

16.05.2016 23:13  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 55'incisi düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali" Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Klazz Brothers konseriyle başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Bursa'nın yeryüzü cenneti köşesi ve özellikli bir kent olduğunu söyledi.

Bursa'nın kültür ve medeniyet başkenti olduğunu aktaran Altepe, şöyle devam etti:

"Yaklaşık yarım asrı aşkın süredir 55 yıldır süre gelen ve bizlerle birlikte gelişen bir festival. 50 küsur yılını ben hatırlıyorum. Bursa'ya büyük güzellikler, renk katan dünya çapında organizasyonları Bursa'ya taşıyan dünya müziğinin en güzel örneklerinin verildiği, en güzel sunum ve performansların gerçekleştiği köklü ve geleneksel hal gelmiş uzun soluklu bir festival. Bu yılda bunun en iyisini en güzelini çok değerli Bursalı hemşehrilerimiz için burada tekrar hazırladık. Festivale katkı veren herkese sponsorlara teşekkür ederim. Bursa'da yaşamak bizim için büyük bir şans. Böyle bir şehre de hizmet etmek bizler için de büyük bir onur. Bursa'nın bu kültür ve medeniyet izlerini ortaya çıkartmak için büyük bir faaliyet başlattık. Bursa artık bir ecdat yadigarı şehir değil artık bir dünya mirası, artık bir evrensel değer."

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ise Bursa'nın bir sanayi, kültür ve turizm şehri olduğunu belirterek, "Bursa yaşayan bir müze haline gelmiş bir şehir. Geçmişe sahip çıkmak, ileriye aktarmak ne kadar önemliyse ülkemizin ilerlemesi ve kalkınması için üretime, bilime olduğu kadar sata ve kültüre de sahip çıkmak bir o kadar önemli. Sanata ve kültüre verilen destek sadece ülke insanımıza değil aynı zamana bütün insanlığa mal olacak." dedi.

Konuşmaların ardından Klazz Brothers ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseri, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

55. Uluslararası Bursa Festivali"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 55. Uluslararası Bursa Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement