Yunan Pendeli Belediyesi, Türkiye'den 557 Milyon Lira Tazminat İstiyor - Son Dakika
Güncel

Yunan Pendeli Belediyesi, Türkiye'den 557 Milyon Lira Tazminat İstiyor

Yunan Pendeli belediyesi, Türkiye aleyhine dava açtı. Belediye, 1995'te orman yangınlarının Türk ajanlarca çıkarıldığını söyleyerek 557 milyon lira tazminat istiyor.

12.04.2015 07:48  Güncelleme: 08:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da Çipras hükümeti, Almanya'dan savaş tazminatı isterken, Atina'nın Pendeli ilçesi belediyesi de Türkiye aleyhine tazminat davası başvurusunda bulundu. Pendeli Belediyesi, 1995'te orman yangınlarının Türk ajanlarca çıkarıldığını iddia ederek 200 milyon euro (557 milyon TL) tazminat istiyor.

TÜRKİYE'NİN PARASINA GÖZ DİKTİLER

Yunan Hükümeti, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan 240 milyar Euro'luk borcunu sıfırlayacağı umuduyla Almanya'nın 2'nci Dünya Savaşı için 276 milyar Euro tazminat ödemesi talebi ortaya atarken, Atina'nın Pendeli İlçesi Belediyesi de 20 yıl önceki orman yangınını 'Türk ajanların işi olduğu' iddiasıyla Türkiye'den 200 milyon Euro (557 milyon TL) tazminat istedi. Atina'nın kuzeyindeki büyük ilçelerden birisi olan Pendeli'nin belediyesi 1995'deki orman yangını için Türkiye'den tazminat istemiyle dava başvurusunda bulundu.

"TÜRK AJANLAR YAPTI"

Dava açılıp açılmayacağına mahkeme karar verecek. Yunan medyasına göre, Pendeli Belediyesi, Atina Asliye Mahkemesi'ne başvuru dilekçesinde, 21 Temmuz 1995'de Pendeli'deki yangının Türk ajanlar tarafından çıkarıldığını iddia etti.

MESUT YILMAZ'IN SÖZLERİ

Söz konusu iddia, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın 23 Aralık 2011'de Birgün gazetesine verdiği demece dayandırıldı. Yılmaz, 1990 yıllardaki Tansu Çiller başbakanlığına dönemine değinirken hazırlanan Susurluk skandalıyla ilgili rapora atıfta bulunup, "Devlet sırrı dışındaki tüm bilgiler raporda (Susurluk'u kastediyor) var. Devlet sırrı olanlar Azerbaycan'da darbe girişimi, Yunanistan'a orman misillemesi gibi konular" demişti

ATİNA SALLANMIŞTI

Yılmaz'ın demeci üzerine Atina'da büyük gürültü kopmuştu. Mesut Yılmaz, birkaç gün sonra "Kastım Türkiye'deki orman yangınlarıyla ilgili. Türkiye'de 1990'lı yıllarda meydana gelen orman yangınlarının Yunan gizli teşkilatıyla ilişkili olduğuna ilişkin bazı bilgiler, değerlendirmeler vardı. Ben bunlar kesinlik kazanmadıkça yayınlanmasının Yunanistan'la ilişkilerimiz açısından yanlış olacağını ifade ettim. Mesele sansasyon merakına kurban edilmiş" demişti

557 MİLYON LİRA PARA İSTİYORLAR

Dava dilekçesinde, Türk devletinden, Pendeli'de 68 bin 844 dönüm arazinin yanmasından 48 milyon 896 bin 436 Euro maddi, 30 bin 511 ilçe sakininin hem yaşadıkları korku hem de bir doğa nimetinden mahrum bırakıldıkları için 152 milyon 555 bin Euro manevi tazminat ödemesi istendi.

"SONUNA KADAR BIRAKMAYACAĞIZ"

Pendeli Belediye Başkanı Dimitris Stergiu Kapsalis "Dava dilekçesi bizim için çok önemli. Yanan araziyi yenileyebilmek için tazminat istiyoruz. Sonuna kadar işin peşindeyiz" dedi. Kapsalis, Yunan devletinin bu konuda kendilerine yardımcı olmadığından da şikayet etti. (Kaynak: Hürriyet)

Yunan Pendeli Belediyesi, Türkiye\'den 557 Milyon Lira Tazminat İstiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yunan Pendeli Belediyesi, Türkiye'den 557 Milyon Lira Tazminat İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • 1: Eğer doğru ise, vereceğiz. . . lamicimi yok. . . bizim bizim türkler hiç bir suçu kabul etmezler ki. . . 3 33 Yanıtla
  • daha cok dilenirsin: YunanIstan sen bu kafayla daha cok dilenirsin 22 2 Yanıtla
  • Adil: Yunan bozması öncelikle o tarihlerde pkk yı kullanarak ege ve akdenizdeki çıkarttığınız yangınların ve turizm bölgelerindeki bombalama eylemlerinin hesabını verin. . . ondan sonra kurtuluş savaşında anadoluda yaptığınız yangın ve katliamların hesabını verin. . 12 4 Yanıtla
  • Destere..: Ulan bu yunanlılarla,türkiye de ki hain tohumları hiç ağlamaktan vaz geçmezlermi.. 12 4 Yanıtla
  • cemil: AKP para birakmadi .430 Milyar Dolar dis borc var .Ayrica AKP size 12 ada hediye etti . 2 11 Yanıtla
  • mert türk: aç köpekler parasızlıktan nereye saldıracaklarını şaşırdılar. sizi hiç bir zaman sevmiycez yunanlılar. teröristlere nasıl yardım ettiğinizi, kamplar açıp türkiyeye saldırılar hakkında faydalar sağladığınızı unutmadık. . beter olun adiler. . 8 5 Yanıtla
  • Sencer Kara Dayı: Almanya'danda dile kolay 600 milyar avro savaş tazminatı istiyorlar. Borçlardan bunalan yunanlı yöneticiler çareyi onu bunu bahane ederek tazminat alma girişiminde bulunuyor. . Bekle gelir nah!! 11 1 Yanıtla
  • yeterrr: Bir de başbakanlık yapmış adam devlet adamı olacak madem öyle gidip Mesut yılmazdan talep etsinler muhalefet yapacam diye ağzından çıkan talihsiz kelime bir gün başını böyle ağrıtır Mesut Yılmaz bu işi temizlesin diğer siyasilere de ders olsun 11 0 Yanıtla
  • aaa: Akp devirmek için herkes devreye girmiş. Papa Ermeni soykırım diyor. 11 0 Yanıtla
  • Çiko: Aç kalmışlar 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.


Advertisement