57'nci Alaya Vefa Yürüyüşü Gerçekleştirildi (2) - Son Dakika
Güncel

57'nci Alaya Vefa Yürüyüşü Gerçekleştirildi (2)

57\'nci Alaya Vefa Yürüyüşü Gerçekleştirildi (2)

Şehitler ABİDESİ'NDE BULUŞTULARÇanakkale Savaşları'nın 101'nci yıl dönümü anma törenlerinde, 10 bin öğrencinin katılımıyla yapılan 57'nci Alay Vefa yürüyüşü, Şehitler Abidesi'nde son buldu.

25.04.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitler ABİDESİ'NDE BULUŞTULAR

Çanakkale Savaşları'nın 101'nci yıl dönümü anma törenlerinde, 10 bin öğrencinin katılımıyla yapılan 57'nci Alay Vefa yürüyüşü, Şehitler Abidesi'nde son buldu. Atatürk heykelinin de bulunduğu abidenin tören alanında bir arada oturan gençler, gururu ve hüznü de bir arada yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törende, şehitler için Kuran da okundu.

ŞEHİTLERİN YAŞLARINA DİKKAT

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yürüyüşe katılan gençlerden şehit olan askerlerin mezar taşlarında yazılı yaşlarına bakmalarını istedi. Akif Çağatay Kılıç, "Bize düşen görev, 101 yıl önce burada verilen mücadeleyi anlamaktır. Bir olmaktır, beraber olmaktır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ecdadımızdan aldığımız bu ülkeyi, 2023'e, 2053'e sizler taşıyacaksınız. Farklılıklarımız, birbirimizin zenginliğidir. Sağınıza solunuza bakın. Bugün buraya neden geldiğinizi, neden bir araya geldiğinizi iyi anlayın. Aslında birbirinizden farkınız olmadığını, bir olduğunuzu iyi anlayın" dedi. Tören, kasidelerin okunmasıyla, son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 57'nci Alaya Vefa Yürüyüşü Gerçekleştirildi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement