57 Ülkeye İhracat Ödül Getirdi - Son Dakika
Yerel

57 Ülkeye İhracat Ödül Getirdi

57 Ülkeye İhracat Ödül Getirdi

Balıkesir’in üretim devlerinden Burcu Gıda’nın 57 farklı ülkeye yaptığı ihracat ödülü de beraberinde getirdi.

21.04.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in üretim devlerinden Burcu Gıda'nın 57 farklı ülkeye yaptığı ihracat ödülü de beraberinde getirdi. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği tarafından verilen ödülle ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Bahadır, başarısının sırrının çiftçiye verdiği önem olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ürettiği meyve sebzeleri dünyanın dört bir tarafına ihraç ederek Türkiye'ye döviz kazandıran Balıkesir merkezli Burcu Gıda'nın başarısı aldığı 2 ödül ile taçlandı. 2015 yılında en fazla ülkeye meyve sebze mamulleri ihracatı gerçekleştiren firmalar arasında Burcu Konservecilik Dış Tic. A.Ş. 2 ödül birden aldı. Ege İhracatçı Birliklerinin ödül gecesinde başarısı ile Balıkesir'i gururlandıran Burcu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Bahadır, "İki ayrı ödül aldık ve bu bizim için gurur kaynağı oldu. İnşallah bunu önümüzdeki yıllarda, daha fazla ülkelere geniş kitlelere yayarız diye düşünüyorum. Şu an 57 ülkemiz vardı ve 3 yeni ülke daha katılıyor. Haziran'ın 23'ünde Amerika New York'ta düzenlenecek fuarlara da katılacağız. Oraya 'da 2 yıllık bir bayilik verdik. Amerika konum bakımından da şuan için en büyük payı elinde bulunduran bir pazar. Aynı zamanda bizim içinde keşfedilmemiş bir pazar. Son 1 senedir ağırlığımızı oraya veriyoruz. Burada ciddi bir pazar söz konusu' dedi.

Burcu Gıda olarak yapılan ve yapılması düşünülen çalışmalar olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır, "İzmir Bergama'da yeni bir fabrika yatırımımız var. Fabrika inşaatının tamamlandı ve makine parkurunu da haziran ayında devreye alacağız. Çanakkale'de bir işletmemiz var ve burada biber işleniyor. Şuan ki faaliyet alanında yaklaşık 600 arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Antalya'dan Balıkesir'e kadar 25 bin kişilik bir çiftçi ailemiz var. Balıkesir'de tüm bölgelerde mutlaka ticaretimiz mevcut. Bu yıl itibarı ile artık var olan sanayi kuruluşlarımızı da aramıza katmayı hedefliyoruz. Sındırgı'da da bir turşu bir işletmemiz var. Ürünlerimizin yüzde 70'ini ihraç ediyor yüzde 30'unu iç pazara veriyoruz" dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Bahadır, ihracat konusunda Türk girişimcilerin iddialı olduklarını belirterek bu konuda önemli ve çarpıcı detaylar paylaştı. Bahadır şöyle konuştu: "Rusya'da ciddi bir kriz büyüyor, Türkiye'ye koydukları ambargodan dolayı bu aslında. Şu an Rusya Türkiye'den direk mal almıyor ama maliyetlerini iki katına çıkartarak civar yerlerden alıyor. Önünü kesecek bir potansiyelleri yok. Bugün Rusya benden almayabilir ama ben Fransa üzerinden Rusya'ya satarım. Ukrayna'dan satarız yani biz Türk Girişimciler için bir kapının kapanması başka kapının açılmayacağı anlamını hiçbir zaman taşımaz. Girişimciler farklı yollardan bu malı yine satar"

Başarısının sırrını açıklayan Müjdat Bahadır, çiftçilere verdiği önemden söz etti. Bahadır, "Sezon dediğimiz zaman dilimi başlıyor. Aralık ayı itibarı ile Balıkesir'deki Burcu Çiftçisi mutlu. Çünkü Balıkesir'de, ' Burcu Gıda' daima arkasında. Biz düğünlerde, cenazelerde,üzüntülerde ve sevinçlerde hep beraberiz. Bu birliktelik 25 yıldır süregeldiği için Burcu Gıda var ve bu ödülde bundan dolayı var. Elimizden geldiği kadar çiftçilerimizin yanındayız. 6 ziraat mühendisimiz bugünde sahada çiftçilerimizle bir sonraki gün Altınova'da olacaklar. Sındırgı'da, Bigadiç'teler. Toprağı analiz edecek duruma kadar arkadaşlarımız gübre, tohum ne gerekiyorsa her konuda yardımcı oluyorlar. Olmaya da devam edecekler' şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 57 Ülkeye İhracat Ödül Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement