57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'ne Doğru

Akşehir ilçesinde "57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği"nde Nasreddin Hocanın hocalık görevini temsil edecek isim belli oldu.

13.05.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşehir ilçesinde "57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği"nde Nasreddin Hocanın hocalık görevini temsil edecek isim belli oldu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında temsili hocalık görevini Hüseyin Goncagül'ün üstleneceğini belirtti.

Geçen yıllarda olduğu gibi şenliklerin 5-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten Akkaya, şunları anlattı:

"Bu yıl temmuz ayında şenlik, ekim ayında da etkinlik yapmayı planlıyoruz. 24-2 6 Ekim 2016 tarihlerinde anma etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Anma etkinliklerimizde kültürel ve dini motiflerden oluşan bir program icra edilecek. Burada sempozyum, konferans, mevlit, hatim, panel gibi programlar yer alacak. 5-10 Temmuz'daki şenliklerse geçmiş yıllarda olduğu gibi, daha çok eğlenceye ve dinlenmeye dönük tiyatro, sanatsal etkinlikler, konserler ve benzeri programlar düzenlenecek."

Şenliklerin ilk günü olan 5 Temmuz'un Ramazan Bayramı'nın ilk gününe denk geldiğine vurgu yapan Akkaya, "Akşehirli hemşehrilerimiz için iki bayram bir arada olacak. Şenlikler bünyesinde göle yoğurt çalma ile programımız başlayacak. Çocuklar ve erişkinler için tiyatrolarımız olacak. Mustafa Ceceli, İrem Derici ve Gripin Grubu konserleri yer alacak." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 57. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement