571 Noter İmzalı Dosyayla Lahey'e Gideceğiz" - Son Dakika
Güncel

571 Noter İmzalı Dosyayla Lahey'e Gideceğiz"

571 Noter İmzalı Dosyayla Lahey\'e Gideceğiz"

Dün bir televizyon programına katılan Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanması için 571 Noter imzasından oluşan dosya sunacaklarını söyledi.

14.03.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün bir televizyon programına katılan Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanması için 571 Noter imzasından oluşan dosya sunacaklarını söyledi.

Diriliş Başkanları Derneği Genel Başkanı Hasan Türksel dün katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu. Türksel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanmasını istediğini belirterek "Halkına olan zalimliği ile savaş suçlusu olarak olayı Diriliş Başkanları adına Lahey'e taşıyacağız. 571 noter imzalı dosyayı tamamladıktan sonra Uluslararası Lahey Mahkemesi'ne sunacağız. Mazlumun dini olmaz diyerek Türkiye'yi ensar kılan Allah'a hamd olsun biz kardeşlerimizi koruyup kollayacağımıza Allah katında söz verdik. Ekmeğimizi paylaşıyoruz şuan Türkiye'den daha fazla kardeş alan bir ülke yok bakın mülteci demiyorum kardeş diyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yeni anayasa ve başkanlık sistemi konuları hakkında ilk fiili destekleyen ve bu yönde afiş, reklam gibi Türkiye'nin tamamında çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Türksel, "Diriliş Başkanları bu konuda bir ilke daha imza atıyor. 5 ay gibi kısa bir sürede ülke çapında 57 il 72 ilçe ve 18 ülke olmak kaydıyla teşkilatlanan Diriliş Başkanları ayrıca 18 ülkede çalışmalarını resmi olarak sürdürüyor. Amerika, Makedonya, İsveç, Avusturalya, Almanya ve son olarak ta Filistin'de temsilcilik açan Diriliş Başkanları dünya çapında 'Benim Anayasam' adı altında başlatılan kampanya iki kitapçıktan oluşuyor. Biri boş diğeri ise dolu olmak kaydıysa halkın her kesimine dağıtımı yapılacak olan boş kitap, toplumun her kesiminden kişilerin kendi görüşleri ve nasıl kanunlar istediği hakkında ferdi bireysel görüş ve bildirgelerini yazarak dolduracak. Kargoya karşı ödemeli olarak şuan merkezi Tekstilkent'te bulunan genel merkez binasına gönderilecek orada değerlendirilen kitapçıklar Türkiye Hukukçular Flatformu adında öncülüğünü Uğur Yılmaz'ın yaptığı 50 kişilik avukat grubunun değerlendirmesine alınarak Cumhurbaşkanlığı sarayına gönderilecek bu bilgilendirmeden sonra biz atalarımıza olan borcumuzu ülke çıkar ve menfaatlerini koruyarak ve ardımızdaki haleflerimize büyük güçlü ve istikrar sahibi bir Türkiye bırakmaktır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 571 Noter İmzalı Dosyayla Lahey'e Gideceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement