6+0+4 Yabancı Futbolcu Sınırlaması Hakkında Görüşler - Son Dakika
Spor

6+0+4 Yabancı Futbolcu Sınırlaması Hakkında Görüşler

6+0+4 Yabancı Futbolcu Sınırlaması Hakkında Görüşler

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı sınırlaması kararı ile ilgili önceki günlerde getirdiği yeni uygulama, 6+0+4 yabancı futbolcu sınırlaması, Spor Toto Süper Lig'deki bir çok kulübün tepkisine yol açmıştı.

20.06.2013 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı sınırlaması kararı ile ilgili önceki günlerde getirdiği yeni uygulama, 6+0+4 yabancı futbolcu sınırlaması, Spor Toto Süper Lig'deki bir çok kulübün tepkisine yol açmıştı.

TFF'nin bu kararına ilişkin, futbol dünyasının önde gelen isimleri, 6+0+4 yabancı futbolcu sınırlaması hakkında İHA'ya görüşlerini bildirdiler. Eski milli futbolcu Arif Erdem, "TFF'nin yabancı oyuncu sınırlaması yapacağını herkes biliyordu" dedi.

ARİF ERDEM: "DAHA ÖNCE İTİRAZ EDİLMELİYDİ"

TFF'nin bu kararına kulüpler tarafından yapılan itirazın geciktiğine dikkat çeken Erdem, "TFF, yabancı sınırlamasını sayısal olarak 6+0+4 şeklinde açıkladı. Kulüplerin birçoğu buna itirazda bulundu. Kulüpler sayısal olarak olmasa da yabancı oyuncu konusunda bir sınır getirileceğini bilmesine rağmen, 6+0+4 karara bağlandıktan sonra itiraz edilmesi bana saçma geliyor. Çünkü ciddiye alınmış olsa, kulüpler daha önce itiraz etmeliydi ve bu konudaki ciddiyetlerini TFF'ye yansıtmalıydı. Yabancı sınırlamasına en çok itiraz eden takım Galatasaray oldu ama daha önce girişimde bulunmaları gerekirdi. Fenerbahçe'nin böyle bir sıkıntısı olmadığı için, karara itiraz etmedi" diye konuştu.

GÜVENÇ KURTAR: "İNGİLTERE'DEKİ SİSTEM GETİRİLSİN"

TFF'nin yabancı oyuncu sınırlaması hakkında görüşlerini dile getiren teknik direktör Güvenç Kurtar, Türk futbolunun futbolcu yetiştirmek için yeterli seviyede olmadığını vurgulayarak, "Yabancı sınırlaması yerli futbolcu oynasın diye yapılıyor. Gerekli altyapı ve teknik yardımla bu zaten olabilecek bir şey. Ülkemizde 18-21 yaş arası futbolcular yaş sınırı sebebiyle, alt yapı takımlarından çıkıp liglere geçmek zorunda. O futbolcular ya Spor Toto 3. Lig'e ya da amatör lige transfer oluyor. Spor Toto 3. Lig'de takım az, alttan gelen futbolcu çok. 3. ligde takım az olduğu için buraya transfer olamayan futbolcu mecburen Amatör Lig'de oynamak zorunda kalıyor. Eğer yabancı futbolcu sınırlaması getireceksen, Spor Toto 3. Lig'de takım sayısını da artıracaksın, alt yapıyı genişleteceksin. En önemlisi de yaş sınırını kaldıracaksın. Zaten yaş sınırı insan haklarına da aykırı" şeklinde konuştu.

Kurtar, yabancı sınırlaması ile ilgili son olarak İngiltere'deki sistemin getirilmesi gerektiğini savunarak, "Altyapıya önem vereceksek, aynı şekilde yine İngiltere'deki sistemi getirmeliyiz. Sistemin aynısını burada uygulayamazsanız bile, Türkiye'ye uyarlandığında çok faydası olacaktır" yorumunda bulundu.

ARİF KIZILYALIN: "6+0+4 ÇALIŞMA YASASINA AYKIRI"

Hiçbir yasaklamanın ve sınırlamanın ülke futboluna katkıda bulunmayacağını söyleyen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Arif Kızılyalın, "Yasaktan ya da sınırdan ziyade ülkemize gelen yabancı futbolcuların, ülke milli takımlarında oynayıp oynamadığı ve hangi ligden ya da en son olarak hangi kulüpten geldiği baz alınarak bu konuda bir sınır getirilebilir. Örneğin; İngiltere'deki sistemin Türkiye versiyonu uyarlansa daha yararlı olur. Zaten, 6+0+4 sistemi çalışma yasasına da aykırı. Alınan bu karar mahkemeden dönecektir. 'Maç başı para' şeklinde sözleşmesi olan yabancı futbolcuların, bu sistemde şuan ki durumu da kritik" ifadelerini kullandı.

Kızılyalın, ülkemizdeki altyapı çalışmalarını tamamen şehir efsanesi olarak değerlendirirken, "2 tane halı saha yapmakla altyapı sağlamlaştırılmış olmuyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 6+0+4 Yabancı Futbolcu Sınırlaması Hakkında Görüşler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement