6-7 Ekim Olayları"Nın Birinci Yılı - Son Dakika
Yerel

6-7 Ekim Olayları"Nın Birinci Yılı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, geçen yıl Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırılar bahane edilerek 6-7 Ekim'de düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice öldürülmesi kınandı.

06.10.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi (DÜ) Bilge Gençlik Kulübü üyeleri, geçen yıl Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik saldırılar bahane edilerek 6-7 Ekim'de düzenlenen izinsiz gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice öldürülmesi kınandı.

DÜ Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen kulüp üyeleri üzerinde Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarının yer aldığı pankart açıp, sık sık tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan kulüp üyelerinden Mustafa Doğan, 6-7 Ekim'de yaşanılanların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

"6-7 Ekim İslam düşmanlarının geçmişten günümüze uyguladıkları zulmün bir devamıdır. Olaylar kendini bilmez bir grubun karanlık odaklardan aldığı emirle gerçekleştirilen bir katliamdır" diyen Doğan, katliamda, Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye dernek gönüllülerinin katledildiğini savundu.

Doğan, " Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan 6 kardeşimiz bu şer odakları tarafından şehit edilmiştir. Ellerindeki kurban etini fakirlere ulaştırmak için büyük fedakarlıklar gösteren kardeşlerimiz insanlıktan nasibi almayanlar tarafından vahşice katledilmiştir" diye konuştu.

"DAEŞ ile uzaktan alakası olmayan kardeşlerimiz vahşice katledildi. Bunu yapanlar DAEŞ'i aratacak zulme imza attı" ifadelerini kullanan Doğan, şunları kaydetti:

"İslam'ı ve Müslümanları yok etme girişiminiz geçmişte akamete uğradığı gibi gönümüzde de akamete uğrayacaktır. Sizler, Yasin, Riyat, Hasan, Hüseyin, Cuma ve Turan'ı şehit etmekle bizleri korkutacağınızı zannediyorsanız, yanılıyorsunuz. Bizler bu olaylarda şehit olan kardeşlerimiz gibi her an şehadeti arzulamaktayız. Bizim sermayemiz izzet iken, sizin sermayeniz zillettir."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6-7 Ekim Olayları'Nın Birinci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement