6. Arapça Yarışmaları - Son Dakika
Güncel

6. Arapça Yarışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin düzenlendiği "6. Arapça Yarışmaları", 4 Nisan'da başlayacak.

25.02.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin düzenlendiği "6. Arapça Yarışmaları", 4 Nisan'da başlayacak.

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, yarışmaya 27 Şubat'a kadar başvurulabilecek.

Yarışmaya, şimdiye kadar ülke genelindeki imam hatip liseleri ve ortaokullarından 18 bin 559 öğrenci başvurdu.

Yarışmada, imam hatip lisesi öğrencileri "bilgi", "şiir okuma", "metin canlandırma"  ve "hat-kaligrafi" kategorilerinde mücadele edecek.

İmam hatip ortaokullarının ilk kez katılacağı yarışmada da "şiir okuma", "hikaye canlandırma" ve "çocuk şarkıları" kategorileri yer alacak. Ayrıca Türkiye'deki üç uluslararası imam hatip lisesinde okuyan öğrenciler de  "şiir okuma" ve "metin canlandırma" dallarında hünerlerini sergileyecek.

Yarışmanın lise bölümünde, il ve ülke elemeleri, Türkiye genelinde 4 Nisan'da, bölge ve kıta yarışmaları ise 2 Mayıs'ta Ankara, Giresun, Rize, Mardin, Malatya, Adana, Burdur, Manisa, Kırklareli, Konya ve İstanbul'da yapılacak.

İmam hatip ortaokulları ise "Videonu çek gönder, yarışmaya sen de katıl!" sloganı çerçevesinde il ve bölge yarışmalarını sanal ortamda yapacak, bölge birincileri ise Kayseri'de yarışacak.

Yarışmaların Türkiye finaline ve ödül törenine bu yıl Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİM-DER) ev sahipliği yapacak. Türkiye finalleri, 23 Mayıs'taki ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. Arapça Yarışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement