6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri ile Lena Chamamyan Türkiye'de - Son Dakika
Kültür Sanat

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri ile Lena Chamamyan Türkiye'de

6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri ile Lena Chamamyan Türkiye\'de

Lena Chamamyan 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 15 Mayıs 2015 Cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda dinleyicileriyle buluşuyor!

12.05.2015 09:58  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lena Chamamyan, hayatında yaşadığı zorlukların müziğine derinlik kattığını söylüyor

Dünyanın sıra dışı sanatçılarını Türkiye'de sevenleriyle buluşturan 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri'nin yeni konuğu, caz ve klasik Ermeni müziğini harmanlayan Suriyeli sanatçı Lena Chamamyan olacak.

Suriye'de iç savaş başladığında memleketinden ayrılmak zorunda kalan ve Paris'e yerleşen Ermeni asıllı Suriyeli sanatçı Lena Chamamyan, vatan özlemini şarkılarına taşımanın onu güçlendirdiğini vurguluyor… . Suriyeli etnik caz sanatçısı, İstanbul'da vereceği konser öncesi hayatında yaşadığı zorlukların müziğine ve sesine derinlik kattığını açıkladı. Chamamyan: "Bu konser sürprizlerle dolu"

Güçlü insanların her zaman zorlu bir geçmişinin olduğunu ve böyle zamanların sanatçıyı beslediğini ve deneyim kazandırdığını belirten Suriye'nin buğulu sesi Chamamyan, "Her yaş aynı zamanda farklı bir acı da barındırır. Kolay bir hayatım olsaydı sesim, ruhum, müziğim asla bu kadar derin olamazdı. Ben bir savaşçıyım, kocaman kalbi ve sesiyle bir savaşçı… Böyle olmasının benim için bir hediye ve hazine olduğuna inanıyorum. Gurur duyuyor ve şükrediyorum" diyor ve ekliyor: "Bu konser sürprizlerle dolu, Türk dinleyicilerimle buluşacağım için sabırsızlanıyorum."

Dünya sahnelerinde konuşulan performanslar sergiledi

Hayatındaki birçok zorluğa rağmen, Ortadoğu'nun dünyaca ünlü sayılı kadın sanatçılarından biri olan Lena Chamamyan'a 2008 yılında Avusturya basını tarafından, "dünya müziği şarkıcısı" dalında beş yıldız verildi. . Arap toplumundaki en etkili 500 Arap arasında yer alan Chamamyan kariyeri ödüllerle dolu bir isim. Sanatçı bu güne dek Hal Asmar Ellon, Shamat ve Ghazal El-Banat adlı 3 albüme imza attı. Fransa, Avusturya, Almanya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Rusya ve Kanada gibi ülkelerin önemli sahnelerinde müzik camiasının dikkatini çeken sahne performanslarıyla da adından sıkça söz ettirmiş durumda.

Eşsiz sesi ve muhteşem tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Chamamyan, 15 Mayıs Cuma gecesi Türkiye'deki dinleyicilerine sürprizlerle dolu unutamayacakları bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri ile Lena Chamamyan Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement