6 Bin 200 Kişiyi İlgilendiren Sözleşmede İmzalar Atıldı - Son Dakika
Güncel

6 Bin 200 Kişiyi İlgilendiren Sözleşmede İmzalar Atıldı

6 Bin 200 Kişiyi İlgilendiren Sözleşmede İmzalar Atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İSKİ ve İGDAŞ Genel Müdürlüğü arasında yaklaşık 6 bin 200 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri imzalandı.

21.10.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İSKİ ve İGDAŞ Genel Müdürlüğü arasında yaklaşık 6 bin 200 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri imzalandı. Törende konuşan Başkan Topbaş, "Artık sendikalarımız da ideolojik sendikacılığı bir tarafa bıraktı, bırakıyor. Bu çok önemli. Ülkem ve geleceğim, bunu düşünebiliyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ ve İGDAŞ Genel Müdürlüğü arasında yaklaşık 6 bin 200 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri İBB binasında gerçekleşen törenle imzalandı. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TÜRK- İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin ve birçok yetkili katıldı. Başkan Topbaş törende 15 Temmuz darbe gecesi yaşananları ve sonrasını değerlendirdi. İmzalanan toplu iş sözleşmesinde taraflar mutabık olurken imza törenini takip eden çalışanlar ise heyecanla izledi. Törende imzaların atılmasının ardından Başkan Topbaş'a fincan takımı ve çiçek takdiminde bulunuldu.

"Sendikalarımız da ideolojik sendikacılığı bir tarafa bıraktı"

Konuşmasına 15 Temmuz sürecinden bahsederek başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Millet nedir dünyaya bu gösterildi. Taziye ziyaretine gelen yabancı bir misafirimiz şunu söyledi '3 yıl önce bu gerçekleşseydi Mısır darbesi gerçekleşemezdi' demişti. Yani dünya insanlığı vatan, millet, ülke söz konusu olduğu zaman nasıl durulurmuş bunu gördü. Tarihimizde bu kahramanlık destanları var. Milletçe bunu beraberce sergilemeye çalıştık, Rabbimiz bundan sonraki süreçte bizi bu tür olaylarla karşılaştırmasın. Artık sendikalarımız da ideolojik sendikacılığı bir tarafa bıraktı, bırakıyor. Bu çok önemli. Ülkem ve geleceğim, bunu düşünebiliyor. Bu çok önemli bir şey buna ihtiyacımız var. Ama ideolojik değil politize olmuş değil ülkesini ve geleceğini düşünen bir sendika yapısına ihtiyacımız var. Beraberce kaderlerimizi hazırlıyoruz. Mevlana öyle diyor, bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar diyor. Biz gelecek kuşakların geleceğini hazırlıyoruz, o halde bütün çalışmalarımızı buna göre yapmak zorundayız" dedi.

"Hemen ödeyin herkes işini gücünü bilsin, iş hazırlığını ona göre yapsın"

Sözleşmeler ile ilgili çok güzel bir çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Topbaş, "Bugün burada toplu iş görüşmeleri sonunda imza törenine geldik, bu tören hepimiz için hayırlı olsun. İnşallah bundan sonraki süreçlerde çok daha iyi noktalara gideriz. TÜRK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı TES-İŞ Sendikası ile özellikle MİKSEN olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çıplak ücret dışındaki ödemelerde aynı oranda artacak ve yeni işçimiz enflasyon düzeyinde ücret artışı sağladık. Farkların ödenmesini de burası önemli sonraya kalmasın bir an önce ödeyin, sonraya kalmasın. Geçmişte biliriz, hep denirdi ki şu ay şu kadar aya yayacağız, hayır hemen ödeyin herkes işini gücünü bilsin, iş hazırlığını ona göre yapsın" diye konuştu.

İGDAŞ hisseleri halka açılacak

Farkların ödenmesi ile ilgili talimatın verilmesinin ardından Başkan Topbaş, "Hemen haber geldi ödemeler bu gün yatıyor, hayırlı olsun. İGDAŞ'ta İSKİ'de hemen yatıyor. Tabi İGDAŞ Sendika'mızın endişesi vardı hep aklımda esasında devlet sırrı gibi sakladım. Asla ben özelleştirmeyi düşünmedim, öyle ifade ettim halka açmayı düşündüm hep. Sendika temsilcimiz karşılaştığımızda dert yanıp duruyordu. Başkanım satmayın, etmeyin verin diye benim kafamda o vardı ses etmedik, renk vermedik. Sonunda izah ettik çünkü stratejik bir şey önemlidir, İGDAŞ'ın halka açılmasını doğru gördük. Yaparsak halka açacağız asla blok satış düşünmedim ben onu da açık açık söyleyeyim. Çünkü geleceğe bu kentte yaşayanlara hizmetinde dengeli sürebilmesi için" şeklinde konuştu.

İmza töreninde konuşan TÜRK- İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bugün burada sözleşme imzalıyoruz, 15 Temmuzda başarılı olsalardı biz bu masanın etrafında Büyükşehir Belediye Başkanımız, şahsım, arkadaşlarımız oturma imkanı bulamazdık. Yıl sonunda ortalama yüzde 9 civarında az bir ücret alıyoruz vergiden dolayı ocak ayında 2,5 bin net ücret alan bir arkadaşımızın yıl sonunda bu ücreti 2 bin 200 liraya düşüyor. Cumhurbaşkanımızın, Başkanımızın haberi var özellikle bu şehrin patronu sizsiniz, bizim patronumuz sizsiniz belki bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanın şu anda yapabileceği elinde yasal bir şey yok ama önümüzdeki süreçte bununla ilgili bir çalışma yaparsak biz de bundan mutlu oluruz" dedi.

TÜRK- İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay'ın vergiden dolayı kesilen ücret için çözüm bulunması talebi üzerine ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, büyükşehir olarak ellerinde olmadıklarını bunun hükumetin çıkaracağı yasayla olabileceğini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Bin 200 Kişiyi İlgilendiren Sözleşmede İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement