6 Bin Kişi İftarda Gazze İçin Dua Etti - Son Dakika
Güncel

6 Bin Kişi İftarda Gazze İçin Dua Etti

6 Bin Kişi İftarda Gazze İçin Dua Etti

Ümraniye Belediyesi’nin sokak iftarına katılan 6 bin mahalleli, Gazze’de saldırıya uğrayan Müslümanlar için dua etti.

21.07.2014 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi'nin sokak iftarına katılan 6 bin mahalleli, Gazze'de saldırıya uğrayan Müslümanlar için dua etti.

Ümraniye Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerde kurulan sokak iftarları bu kez iki mahalleliyi bir araya getirdi. İstiklal Mahallesi'nde kurulan iftara yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Mahalle iftarında İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların durması ve daha fazla Müslüman kanının akmaması için dualar etti. Duada daha çok birlik ve beraberlik mesajları verildi. Ümraniyeli vatandaşlar ezanın okunmasıyla edilen duaların ardından oruçlarını açtı.

"İFTAR SEVİNCİNİ YAŞAYAMIYORUZ"

İlçedeki 2-3 mahalleyi bir araya getirerek toplamda 10 özel sokak iftarları düzenlediklerini söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, iftarlar sayesinde birçok kişiyi bir araya getirdiklerini, küs olanları da barıştırdıklarını söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını karşı yaklaşık 6 bin kişinin dua ettiğini ifade eden Başkan Can, "Şükürler olsun ülkemizde, İstanbul'umuzda, Ümraniye'mizde bizler iftar sofralarımızda bulabiliyoruz. Bulamayan kardeşlerimize de gerek hayırseverler, gerek belediyelerimiz gerekse devletimiz elimizden ne geliyorsa onları da mahrum bırakmamak için her türlü gayreti gösteriyoruz. İftarımızı açarken iftar sevincimizi yaşamak istiyoruz ama yaşayamıyoruz. Çünkü aynı saatinde İsrail'in Gazze'deki kardeşlerimize bomba yağdırdığını biliyoruz. ve İsrail bunu bir kere değil, yıllardan beri yapıyor. Bizde burada dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Bu yüzden İftar saatinde de burada toplanan mahalleli de çocuklarımız ve Gazze halkı için dua edecekler. Hep birlikte dua edeceğiz. Gerisini Allarımıza havale ediyoruz" diye konuştu.

"GÖNLÜMÜZ GAZZE HALKINDAN YANA"

Ellerini semaya açarak bütün Müslümanlara dua ettiğini söyleyen Hasan Koç, "Sadece biz değil, bütün insanlık burada dua edecek. Allah onların yardımcıları olsun. Gönlümüz Gazze halkından yana" diye konuştu. Yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduklarını dile getiren vatandaşlar, yaşananları insanlık dışı olarak tanımladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Bin Kişi İftarda Gazze İçin Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement