6. G(İrls)20 Zirvesi 5-6 Ekim'de İstanbul'da Gerçekleşecek - Son Dakika
Güncel

6. G(İrls)20 Zirvesi 5-6 Ekim'de İstanbul'da Gerçekleşecek

6. G(İrls)20 Zirvesi 5-6 Ekim\'de İstanbul\'da Gerçekleşecek

G(irls)20 Heyeti, G(20) liderlerine, 2025 yılına gelindiğinde 100 milyonun üzerinde kadının işgücüne dahil edilmesi yönünde öneride bulunacak

03.10.2015 11:01  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tek odağı işgücüne dahil olan kadınların sayısını artırmak olan 6. G(irls)20 Zirvesi 5-6 Ekim tarihlerinde İstanbul'da, GALATA SALT'ta gerçekleşecek. Uluslararası bir kuruluş olan G(irls)20, Kasım ayında Türkiye Cumhuriyeti'nin ev sahipliği yapacağı G20 Liderleri toplantısında, hükümet liderlerini, geçen sene verdikleri kilit öneme sahip taahhüdü yerine getirmeleri için harekete geçmeye davet edecek.

Türkiye'den ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen konuşmacılar G(irls)20 Zirvesi'nde bir araya gelecek. Katılımcılar arasında OECD, Carlson-Rezidor, Dünya Ekonomik Forumu, FBI, Korn Ferry, IFC, RMK Classic ve diğer özel ve sosyal kurumlardan gelen liderler yer alacak.

Zirve kapsamında, her G20 ülkesi ve Avrupa ve Afrika Birliği'nin yanı sıra, Afganistan, Pakistan ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinden birer delege 29 Eylül 2015'te İstanbul'a gelecek. Ayrıca Azerbaycan, Singapur ve İspanya'dan bir heyet de bu seneki G(irls)20 Zirvesi'ne katılacak. Delegeler hakkında bilgi edinmek için lütfen http://www.girls20.org/2015delegates/ adresini ziyaret ediniz.

İki gün sürecek olan küresel Zirve şu konulara odaklanacak:

*Mesleklerin geleceği; bugünkü ve gelecek kuşaklara ait kadınları sürdürülebilir ve adil olarak ücretlendirilen işler için hazırlama,

*İstihdamın önündeki kültürel, sosyal ve politik engeller,

*Kadınlar için iş yaratabildiği kanıtlanan en iyi uygulamalar

Zirveye, başta Sabancı Vakfı olmak üzere farklı Türkiye merkezli kuruluşlar tarafından destek sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 6. G(İrls)20 Zirvesi 5-6 Ekim'de İstanbul'da Gerçekleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement