6 Günde 10 Bin Lira Bulunursa Lösemili Samet Kurtulacak - Son Dakika
Güncel

6 Günde 10 Bin Lira Bulunursa Lösemili Samet Kurtulacak

6 Günde 10 Bin Lira Bulunursa Lösemili Samet Kurtulacak

Bursa’da, ortaokul 8. sınıf öğrencisi Samet Töre (14), 6 aydır lösemiyle mücadele ediyor.

28.12.2014 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, ortaokul 8. sınıf öğrencisi Samet Töre (14), 6 aydır lösemiyle mücadele ediyor. Töre ailesi, Almanya'da yapılacak ilik testi için gereken 10 bin lirayı bulamazken, Fenerbahçe hayranı Samet, "Yaşamak, iyi bir eğitim alıp ülkeme hizmet etmek istiyorum" dedi.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde ikamet eden Mustafa ve Nuray Töre çiftinin 14 yaşındaki çocukları Samet Töre'ye geçen temmuz ayında 'lösemi' teşhisi konuldu. Samet'e uygun ilik için arayışa giren aile, ortanca çocukları Ahmet'in (10) iliğinin ağabeyine uygun olduğunu tespit etti. Doktorlar, Samet'in ilik nakline hazırlanması için evvela kemoterapi yapılması gerektiğini bildirdi. Son 5 ayın 4 ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hemotoloji Bölümü'nde yatarak tedavi gören Samet'ten alınan iliğe yapılacak tahlil için 10 bin liraya ihtiyaç duyuluyor.

Töre ailesi, Samet'ten alınan ilik numunesinin Almanya'da yapılacak Oncotype-Dx testi için gereken 10 bin lirayı aradan geçen zamana rağmen temin edemeyince dün yine doktorlarla görüştü. Doktorlar, "Tahlil için gerekli parayı hemen bulmanız gerekiyor. 2 Ocak Cuma gününe kadar numuneleri göndermemiz gerekiyor. Samet'in yaşayabilmesi için bu tahlilin yapılması şart" açıklamasında bulundu.

SAMET: "FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARLA BULUŞMAYI ÇOK İSTEDİM"

Hastalığına teşhis konulmasının ardından eğitim hayatını sürdürmek isteyen Samet Töre, vaktinin büyük bölümünü hastanede geçirdiği için bu sene Şehit Jandarma Çavuş Erman Aydın Ortaokulu'na gidemedi. 8. sınıf öğrencisi olan Samet, Milli Eğitim Bakanlığı'na müracaat ederek 'evde eğitim' uygulamasına dahil oldu. Geçtiğimiz ay yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) Sınavı'na da giren Samet Töre, 120 sorudan sadece 15'ini yanlış cevapladı. Arkadaşlarından ayrı kaldığı için üzüldüğünü belirten Samet Töre, "5 aydır büyük sıkıntı yaşıyorum. Hayatım ev ile hastane arasında geçiyor. Tedavimin sürmesi için bu tahlilin yapılması lazımmış. Söyleyeceğim tek şey; yaşamak istiyorum, iyi bir eğitim alıp ülkeme ve milletime hizmet etmek istiyorum" diye konuştu.

Babasının bir arkadaşının müracaatı üzerine Fenerbahçe, Samet'e özel yaptırdığı formayı göndermiş. Hayatında Fenerbahçe'nin ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Samet, "Hayatım boyunca Fenerbahçeli futbolcularla buluşmayı çok istedim. özellikle kaptan Emre Belözoğlu'nu çok seviyorum. Hastalıkla mücadele ediyorum, ama Fenerbahçe'nin hayatımda ayrı bir yeri var. Şimdilik formayla Fenerbahçe sevgimi avutuyorum. Ama kaptan Emre ile buluşup, sohbet etmeyi çok istiyorum" diye konuştu.

"EVLADIM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR"

Samet'in eğitimini sürdürmek istediğini belirten anne Nuray Töre, "Hayırseverlere ve devlet yetkililerine sesleniyorum, evladım gözümüzün önünde eriyor. Lösemi tedavisinin sürmesi için gerekli tahlilin bir an önce yapılması lazım. Maalesef Türkiye'de bu test yapılmıyormuş. Çalmadığımız kapı kalmadı. Valilik, kaymakamlık, vakıflara müracaat ettim. Ancak bir çare çıkmadı. Dün doktorlarla görüştük, en geç önümüzdeki cuma gününe kadar tahlilin Almanya'ya gönderilmesi gerekiyormuş. Eşim bir dükkanda bin lira maaşla çalışıyor. Üç çocuğumuz var. Samet'e uygun ilik kardeşi Ahmet'te çıktı. Ancak önce kemoterapi uygulanması lazım" dedi.

ONCOTYPE TESTİ NEDİR?

Kanserin nüksetmesinde rol oynayan 21 genin tümörde varlığını araştırarak tekrar riskini belirleyen bir test. Bu testin sonucunun düşük çıkması durumunda hasta düşük riskli kabul edilerek kemoterapi yerine sadece hormonoterapi uygulanıyor. Yüksek skor elde edilmesi durumundaysa, hastanın fayda göreceği düşünülerek kemoterapi uygulanıyor ve ardından hormonoterapiye geçiliyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Günde 10 Bin Lira Bulunursa Lösemili Samet Kurtulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı
    21:43 Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı

    Batman'da H.Y. isimli şahıs, iftar saatinde gittiği husumetlisi R. A'nın cep telefonu dükkanına silahla ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken iş yerinde hasar meydana geldi. Şüpheli H.Y. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement