6'ıncı Helal ve Tayyib Ürünler Fuarına ve Çalıştaylara Kısa Bir Süre Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

6'ıncı Helal ve Tayyib Ürünler Fuarına ve Çalıştaylara Kısa Bir Süre Kaldı

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek olan Türkiye’de alanının tek fuar organizasyonu ’Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nın düzenlenmesine az zaman kaldı.

24.08.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek olan Türkiye'de alanının tek fuar organizasyonu 'Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nın düzenlenmesine az zaman kaldı.

Türkiye'de alanının tek fuar organizasyonu 'Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı' 6'ıncı kez düzenleniyor. 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği'nin (GİMDES) öncülüğünde İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek fuar için az bir süre kaldı. GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer konu ile ilgili yaptığı açıklamada "2010 yılında ilkini düzenlendiğimiz ve büyük ses getiren fuarın ardından, bu yılki fuarın çok daha büyük olacak. Bu sebeple daha çok firma ve alıcıyı bir araya getirmesini umuyoruz. Bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek olan fuar organizasyonuna helal gıda, helal kozmetik, bilişim ve teknoloji sektörlerinden yerli ve yabancı önemli bir katılımın yer alacak. Ayrıca bu fuarda kongre, sempozyum, çalıştay ile birlikte ulusal ve uluslararası helal gıda ve helal kozmetik sektörlerinin profesyonellerini ve devletin zirvesini bir araya getirmesi amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

GİMDES Başkanı Büyüközer, "Her yıl yüzde 100 büyüyen helal gıda pazarı, bu yıl GİMDES'in öncülüğünde, Discover Events organizasyonu ile ICC (İstanbul Kongre Merkezi)'de iş potansiyelini artıracak. G20'den sonra Türkiye'deki en büyük ekonomi zirvesi olması planlanan fuar, Dünya Helal Konseyi (WHC)'ni de Ekim ayında ülkemizde ağırlayacak. Bununla birlikte fuar ile eş zamanlı yapılacak olan uluslararası çalıştayların bu yıl fuar alanının konferans salonlarında gerçekleştirilecek olmasının ilgiyi artırması bekleniyor. Fuar süresince devam edecek olan çalıştaylara dünyanın pek çok yerinden gelecek olan akademisyenler, helal sertifika veren kurumların yetkilileri ve bu pazarda olup alım sorumlusu olarak görev yapanlar, fuar alanından geçerek konferansa katılabilecek" dedi.

Bu yıl davet edilip katılım sağlayacak konuşmacıların belli olduğunu söyleyen GİMDES Başkanı Büyüközer, 16 ülkeden 27 akademisyen konuşmacının katılacağını, Ortadoğu, Avrupa Birliği ülkeleri ,Tayland, Endonezya, Tayvan, Güney Kore'den katılım beklediklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 6'ıncı Helal ve Tayyib Ürünler Fuarına ve Çalıştaylara Kısa Bir Süre Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement