6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Güncel

6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu İstanbul'da Başladı

6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu, 35 ülkeden aydın, siyasetçi ve kanaat önderlerinin katılımıyla İstanbul’da başladı.

22.10.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu, 35 ülkeden aydın, siyasetçi ve kanaat önderlerinin katılımıyla İstanbul'da başladı.

Kaya Ramada Otel'de 2 gün sürecek forum, " Kudüs'e özgürlük" vurgusuyla açıldı. Filistin İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatib açılış konuşmasında "Kudüs işgal altındaysa Filistin'in manası yoktur. Siyonistler kutsal şehrin hüviyetini silmek istiyorlar" dedi. Hatib, Müslüman ülkeleri Kudüs'ün özgürleşmesini sağlamak için bir araya gelmeye çağırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati de konuşmasına Kudüs'ün vazgeçilmezleri olduğunu ifade ederek İsrail'i eleştirdi. "İsrail, hasta bir toplum ve zalim. Siyonist yapı, katlediyor, öldürüyor, kesiyor, Sayıları az ama zulmü yüksek" diyen Nebati, bu konuda Müslümanların üzerine çok şey düştüğünü söyledi.

Nebati, "Müslümanların üzerine düşen dua var, gözyaşı var, birliktelik var, kardeşlik var. Ama en başta Müslümanların, Müslüman olarak yaşaması var. Siyonistlerin sözleriyle, onların yaşam tarzlarıyla düşünmeye, yaşamaya başlarsa ümmet ümmet olur mu? Ümmet ümmet olma bilincini kanaat önderleriyle kazanacak. Bizlere çok iş düşüyor, siyasetçilere çok işler düşüyor" diye konuştu.

Açılış oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde" şirini okuduğu bir video da yayınlandı.

Forum, "Filistin'de Yahudi Yerleşimleri ve Kudüs'ü Bekleyen Tehlike", "Suriye Nereye Gidiyor", " Irak'ta Siyasi Boşluk" ve " Arap Baharı'nı İşlevsiz Kılma Çabaları" gibi oturumlarla yarın da devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. İslam Ülkeleri Kanaat Önderleri Forumu İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement