6 Kişiye Umut Olan Tuğba Toprağa Verildi, Gönüllü Anneler Bebeğe Süt Gönderiyor - Son Dakika
Güncel

6 Kişiye Umut Olan Tuğba Toprağa Verildi, Gönüllü Anneler Bebeğe Süt Gönderiyor

6 Kişiye Umut Olan Tuğba Toprağa Verildi, Gönüllü Anneler Bebeğe Süt Gönderiyor

BURSA'da geçen pazartesi gecesi evinden tatlı almak için pastaneye giderken otobüs çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve organlarıyla 6 kişiye can veren 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

16.10.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da geçen pazartesi gecesi evinden tatlı almak için pastaneye giderken otobüs çarpması sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve organlarıyla 6 kişiye can veren 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Tuğba Dilmeç'in yaşamını yitirmeden önce sezaryenle alınan 8 aylık bebeği için yüzlerce anne süt bağışında bulundu.

Merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi'nde oturan 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç, geçen pazartesi gecesi saat 20.00 sıralarında evinden çıkarak tatlı almak için kaldırımdan yürüyüp pastaneye gittiği sırada S.K. yönetimindeki 16 YT 157 plakalı otobüsün çarpması sonucu ağır yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi sonucu olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Tuğba Dilmaç ameliyata alındı. Beyin cerrahı ve kadın doğum doktorunun birlikte girdiği ameliyatta daha önceden annesi tarafından ismi konulan 2 kilo olan Kaan bebek, sezaryenle anne karnından alındı. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra vasiyeti gereği kalp, karaciğer, 2 böbrek ve korneaları alınan ve 6 hastaya umut olan Tuğba Dilmeç, için Nilüfer İlçesi Hacı Ömer Raca Camii'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Yakınlarının gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından Tuğba Dilmeç'in cenazesi Hamitler Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖNÜLLÜ ANNELERDEN BAĞIŞ YARIŞI

Tuğba Dilmeç'in ismini doğmadan koyduğu ve mama ile beslenemeyen Kaan bebek için yapılan anne sütü bağışı çağrısı büyük ilgi gördü. Bir günde yüzlerce anne Şevket Yılmaz Hastanesi'ne gelerek süt bağışında bulundu. Sütlerin bir bölümü saklanırken, bir bölümü de depolamaya yer kalmadığı için aileden izin alınarak diğer prematüre bebeklere verildi.

Tuğba Dilmeç'in ağabeyi İsrafil Dilmeç, "Çağrımız büyük yankı buldu. Başvuran gönüllüleri süt bankasına yönlendiriyoruz. İnsanlarımız çok duyarlı çok teşekkür ediyoruz" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 6 Kişiye Umut Olan Tuğba Toprağa Verildi, Gönüllü Anneler Bebeğe Süt Gönderiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement