6 Kulvarlı Pisti 7'ye Çıkaran Yetkililer, Rami Guliyev'i Yaktı - Son Dakika
Spor

6 Kulvarlı Pisti 7'ye Çıkaran Yetkililer, Rami Guliyev'i Yaktı

6 Kulvarlı Pisti 7\'ye Çıkaran Yetkililer, Rami Guliyev\'i Yaktı

Isparta'da düzenlenen yarışmada yetkililer, 6 kulvarlı pisti 7'ye çıkardı. Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Ramil Guliyev, barajı geçmesine rağmen turnuvaya katılamayacak.

16.05.2015 21:20  Güncelleme: 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da düzenlenen yarışmada yeni bir kulvar anlayışı icat eden yetkililer, Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı atlet Ramil Guliyev'i yaktılar.

Vatan Gazetesi'nden Lütfü Özel'in haberine göre; Üniversite Sporları Federasyonu'nun Isparta'da düzenlediği Türkiye Üniversitelerarası Atletizm Pist Yarışmaları'nda Türk spor tarihinde eşi benzerine rastlanmayan bir skandal yaşandı. Daha çok sporcu yarışsın diye 6 kulvarlı pisti, çizgileri daraltarak 7 kulvarlıya çıkartan yetkililer, atletizmde yeni bir kulvar anlayışı icat ederken burada koşarak olimpiyat barajını geçen Ramil Guliyev'i de adeta yaktılar.

BARAJI AŞTI ANCAK...

Kadınlarda 39, erkeklerde 46 üniversitenin katıldığı Üniversiteler Atletizm Pist Yarışmaları'a 100 metrede 52 atlet kayıt yaptırınca diğer yarışmalar için süre sıkıntısı meydana geldi. Bunun üzerine daha çok atlet pistte yer alsın ve böylece elemeler de bir an önce bitsin kararı alan İl Müdürlüğü ve federasyon yetkilileri araya çizgi çekip kulvar sayısını bir tane daha artırdı. Bu şekilde elemelere çıkan atletler arasında bulunan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi, Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı atlet Ramil Guliyev 10.16'lık derecesiyle olimpiyat barajını aşmayı başardı.

PİST DE KISA ÇIKTI!

Ancak konudan haberdar olan Atletizm Federasyonu yetkilileri derecenin Uluslararası Atletizm Federasyonu nezdine bir geçerliliği olamayacağını bildirince ortalık karıştı, yarış sonuçları iptal edildi. Böylelikle Türkiye, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na 100 metrede gönderebileceği bir sporcusundan mahrum kaldı.

BU arada daha sonra aynı yarışta start çizgisinin de 7 cm. kısa yapıldığı belirlendi. Böylece yetkililerin 3. bir skandala daha imza atmış olduğu ortaya çıkmış oldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 6 Kulvarlı Pisti 7'ye Çıkaran Yetkililer, Rami Guliyev'i Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Hdp: Azeri ise yarismaya alinmali. Fasits olabilir 1 5 Yanıtla
  • Misafir88: Adamların kabahati yok adamlara o yetkiyi vereni bulmal lazım!!! 5 0 Yanıtla
  • Yuhh: Tasarruf yapmis adamlar bir cizgi eklemis bedavadan Belediyeden izin almis mi acaba? 3 0 Yanıtla
  • Türkler: Hayin yazan pis adama ayıb olsun onlar bizim kardeşlerimiz 3 0 Yanıtla
  • Voleybolcu: Seçim çalışması yapıp birilerinin Peşinde gezeceğine Müdürlük yapsın.Skandal ya Isparta'nın adını böyle beceriksizliklerle mi duyuracaklar.Bi de Büyükşehir'e gitmek için uğraşıyorlar.Voleyboluda hallettiler 1 0 Yanıtla
  • Beyin bedava : Hayatında atletizm pistine çıkmamış adamı spor il müdürü yapmışsındır Allah bilir 0 0 Yanıtla
  • Fatih: O hain yazan ya ermeni yada kürttür . Bu kadar belli etmeyin yüzünüzü korkaklar. Azerbaycan demek Türk demek Türkiye demek! Aynı dil aynı kan demek !!! 0 0 Yanıtla

Advertisement