6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı" Başladı - Son Dakika
Güncel

6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı" Başladı

6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı" Başladı

Mersin Valiliği ve Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Mersin İş ve Kariyer Fuarı başladı.

19.10.2016 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valiliği ve Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Mersin İş ve Kariyer Fuarı başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarda genç katılımcıların iş verenlerle bulunmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtti.

İnsana yatırımın önemine vurgu yapan Yegin, şöyle devam etti:

"Bugün teknolojiyle boğulduğumuz, sürekli sanayi ve ticarette insana olan ihtiyacı azaltan teknolojik gelişmelere rağmen devir ne devri olursa olsun aslolanın insan olduğu desturuyla kendimizi ne kadar geliştirirsek o kadar iyi. Kendimize olan yatırımımızı zamanında ne kadar iyi yaparsak Allah'ın izniyle hiçbir şeyden korkmaya gerek yok. İşte o yüzden eskiler 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözüyle Türkiye Cumhuriyeti'nden önceki devletlerle beraber milletimiz, ceddimiz, dedelerimiz kurdukları devletlerle hep insana hizmet etmişlerdir."

Bütün coğrafyalarda Türkiye'den beklentilerin olduğunu ifade eden Yegin, bu beklentilerin karşılanmasında ülke olarak güçlü ve büyük olunması gerektiğini kaydetti.

Yegin, gençlerin okurken hedeflerini belirmesinin önemine dikkati çekerek, "Benim üzerime hangi sorumluluk düşüyorsa o sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayım. Sizler öğrenciler olarak en iyi şekilde, en başarılı şekilde bu öğrenciliği yapın. Ülkemizin yarınlarına nasıl katkı verebiliriz ve güçlü bir sesle bütün mazlumların umudu olabiliriz? Türkiye'nin bu kimliğine katkı verebiliriz. Her şeyi zamanında yaparak ülkemizi geliştirmek zorundayız. Hükümetimiz bu kapsamda çalışıyor. Bu fuar neticesinde de buradan umudu olan her kardeşimiz de umudunun karşılığını görür." ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak da fuarın genç ve dinamik iş gücü arayışında olan firmalar ile kariyerlerin başlangıcında olan gençlerin buluşmasına olanak sağladığını söyledi.

Çalışma hayatının deneyimlenmesinde fuarın önemli olduğuna işaret eden Çakacak, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz iş gücünü etkin hale getirecek iş istihdamını sağlamaya devam ediyor. Hükümetimiz yatırımcılarımıza teşvikler sunmakta ve yeni iş sahalarını oluşturma işlemlerine hız kesmeden devam etmektedir. Bu yılın ilk 8 ayında iş verenlerimiz tarafından İŞKUR'a başvuran 28 bin açık işin 12 bin 600 kişilik kısmı iş arayan vatandaşlarımız tarafından karşılanmıştır. Yani işletmelerimiz 28 bin kişi istihdam etmek içi İŞKUR'a müracaat etmiştir. Dolayısıyla 15 binden fazla iş gücü ihtiyacı bulunmaktadır. İş arayan insanlarımızı İŞKUR'a davet ediyorum."

"Dünyada yaklaşık 200 milyon işsiz var"

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan ise gençlerin iş piyasasına hazırlanma sürecinde bu fuarın önemli olduğunu belirterek, "Bugün itibarıyla dünyada yaklaşık olarak 200 milyon işsiz olduğunu görüyoruz. Eğer gelecekte bu hedef kitlenin içinde olmak istemiyorsak bugünden bazı şeyleri yapmak zorundayız. Genç yaşlarda atılacak adımlar bu nedenle büyük önem arz etmekte." dedi.

İş gücü piyasasında yer alabilmek için iş verenlerin aradığı kriterlere sahip olunması gerektiğini söyleyen Özkan, şunları kaydetti:

"Gençler bu sıralarda hedefini iyi koymalıdır. Özelliklerine ve niteliklerine göre iş belirleyip hedeflerine hazırlanmalıdır. Bunun için İŞKUR'da danışman arkadaşlarımız sizlere hizmet verecektir. Türkiye İş Kurumu olarak geçtiğimiz yıl itibariyle 880 bin kişiyi işe yerleştirdik. Mutlaka gençlerin niteliklerini arttırması gerekir. İş gücü piyasası dürüst insan istiyor. Eğer dürüst insanlarla dolu bir toplum olsaydık bazı olayları yaşamayacaktık. Fakat dürüst insanların çok olduğu bir toplumuz ki 15 Temmuz gibi hain saldırının olduğu dönemde ülkesiyle milletiyle vatandaşıyla topların tankların önünde durduk. Allah herkesten razı olsun. Rabbim bir daha öyle bir şey yaşatmasın inşallah."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da iş ve kariyer fuarının Mersin'de 6. kez yapılmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Mersin'in sorunlarının başında işsizliğin geldiğini belirten Kocamaz, "Sorunun çözümü için gerek yerel yönetim gerekse genel yönetim üzerine düşmeli ve yatırımlarım önünü açmalıdır. İstihdam sorununa çözüm üretmelidir. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeni İmar Planıyla bazı sorunlar kısa sürede çözülecek ve istihdamda önemli adımlar atılacaktır. Alınacak tedbirlerle hem Mersin hem de Türkiye'nin işsizlik sorunu azalacaktır." diye konuştu.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu da işsizlik sorununa karşı farkındalık oluşturmak, iş gücü dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla iş ve kariyer fuarlarını düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından "İstihdamın Enleri" ödülüne layık görülen kurumlara ödülleri verildi.

Etkinlik sonunda, protokol üyeleri stantları gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı'nda stant açan 130 firma yarın akşama kadar iş başvurularını kabul edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement