6'ncı Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

6'ncı Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Balıkesir'de bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 350 firma ve temsilcisinin katılımıyla Kepsut Fuar Alanı'nda açıldı.

26.02.2015 23:04  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 350 firma ve temsilcisinin katılımıyla Kepsut Fuar Alanı'nda açıldı. Organizasyonu üstlenen firmanın Balıkesir Bölge Müdürü Mustafa Demirtaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin fuarlar olduğunu söyledi.

Kepsut Belediyesinin katkılarıyla açtıkları fuara 350 firma ve temsilcisinin katıldığını dile getiren Demirtaş, "Fuarımızın amacı; tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin hayvancılık sektöründeki gelişmeleri makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmet Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ise tarımsal kalkınmaya önem verdiklerini anlatarak, Balıkesir tarımını dünya markası haline getirmek istediklerini kaydetti.Bitkisel üretimde Balıkesir'in önde gelen illerden olduğunu vurgulayan Tüzün, "Balıkesir, Türkiye tohumluk üretiminin yarısını sağlıyor. Büyükşehir olduğumuz için kırsal alandaki hizmetleri de üstlendik. Daire Başkanlığımız, örgütlenmesini tamamlamış ve sahaya inmiştir. Vizyonumuz; dünya ölçeğinde ilimizi üretim yapan bir yer haline getirmek" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ile çok sayıda çiftçinin katıldığı törenin ardından stantlar gezildi.Bu sene 100 bin ziyaretçi beklenen fuar, 1 Mart'a kadar açık kalacak.

6\'ncı Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 6'ncı Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement