6'sı BDP'li 8 Vekilin Dokunulmazlık Fezlekesi Bakanlığa Gönderildi - Son Dakika
Güncel

6'sı BDP'li 8 Vekilin Dokunulmazlık Fezlekesi Bakanlığa Gönderildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu 6'sı BDP'li 8 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeleri toplu olarak Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

31.05.2012 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu 6'sı BDP'li 8 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeleri toplu olarak Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Son 5 ay içerisinde 4'ü bağımsız 23 milletvekili için hazırlanıp gönderilen fezleke sayısı 125'e çıktı.

PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdiston Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ile ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında yerel yönetimler bürosuna gittikleri tespit edilen ve ortam dinlemelerine takılan BDP ve bağımsız milletvekilleri ile ilgili soruşturmalar tamamlandı. Soruşturma sonunda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, milletvekilleri Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata ile Bağımsız Milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk hakkında, 'Terör örgütü KCK üyesi olmak' suçlamasıyla TCK'nın 314/2'inci maddesi uyarınca dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı. Hazırlanan ve Adalat Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne toplu gönderilen fezlekelerde, milletvekillerinin KCK/TM bünyesinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarıyla bağlantılarının olduğu ileri sürüldü.

BDP VE BAĞIMSIZ VEKİLLERİN FEZLEKE SAYILARI

BDP'nin desteği ile TBMM'ye giren ancak BDP grubuna katılmayan bağımsız milletvekilleri hakkında da fezlekeler hazırlandı. Bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana ve Levent Tüzel hakkında da bu yıl içerisinde toplam 22 fezleke hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderildi. BDP'nin hukuk bürosu tarafından hazırlanan rapora göre, son 4 ay içerisinde haklarında fezleke hazırlanan milletvekilleri ve fezleke sayıları şöyle:

Selahattin Demirtaş (6), Ayla Akat Ata (12), Adil Kurt (4), Ahmet Türk (9), Altan Tan (8), Aysel Tuğluk (8), Bengi Yıldız (8), Emine Ayna (12), Gültan Kışanak (10), Hüsamettin Zenderlioğlu (4), Hasip Kaplan (4), İbrahim Binici (4), Levent Tüzel (1), Nazmi Gür (1), Nursel Aydoğan (11), Özdal Üçer (3), Pervin Buldan (4), Sabahat Tuncel (6), Sırrı Sakık (1), Leyla Zana (4), Halil Aksoy (3), İdris Baluken (1), İbrahim Ayhan (1) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 6'sı BDP'li 8 Vekilin Dokunulmazlık Fezlekesi Bakanlığa Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement