6 Teröristin Öldürüldüğü Operasyonun Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

6 Teröristin Öldürüldüğü Operasyonun Görüntüleri Ortaya Çıktı

6 Teröristin Öldürüldüğü Operasyonun Görüntüleri Ortaya Çıktı

Bitlis’te iki gün önce başlatılan ve 6 teröristin etkisiz hale getirildiği hava destekli operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

01.10.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'te iki gün önce başlatılan ve 6 teröristin etkisiz hale getirildiği hava destekli operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis merkez Sehi bölgesinde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, örgüte müzahir kişi ve gruplar tarafından merkeze bağlı Yukarı Ölek köyü sınırlarında inşa edilen "Sözde bölücü terör örgütü mezarlığı ve eklentilerinin" kanuna aykırı bölümlerinin hukuka uygun olarak yıkımının gerçekleştirilmesi maksadıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. Görüntüleri ortaya çıkan ve 28-30 Eylül tarihlerinde 8. Kolordu Komutanlığı koordinesinde yapılan hava destekli operasyona Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timi, Jandarma Özel Harekat ve Komando Timi ile geçici köy korucularının katıldığı bildirildi. Operasyona 2014 yılı ekim ayında şehit edilen geçici köy korucusu 'Nihat Çaprak'ın adının verildiği bildirilen açıklamada, "Operasyon bölgesinde Bitlis Valiliği talimatıyla 'sokağa çıkma yasağı' ilan edilmiştir. Ayrıca 4 adet el yapımı bomba imha edilerek 14 hedef vurulmuştur. Operasyon bölgesine gelerek güvenlik güçlerini engellemek isteyen gruplara müdahale edilmiş, sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve güvenlik güçlerimizin görev yapmasını engelleyen şahıslarla ilgili gerekli adli işlemler, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılmıştır. Sehi bölgesinde 6 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilen operasyonda, aynı zamanda Yukarı ve Aşağı Ölek bölgesinde izinsiz inşa edilen mezarlık ve müştemilatında bölücü terör örgütü simgeleri, işaretleri ve amblemleri ile örgüt mensuplarınca örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı bilinen bina ve yapılar tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Aralarında HDP milletvekillerinin bulunduğu 21 kişi operasyon bölgesine girmek isterken gözaltına alındılar" denildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6 Teröristin Öldürüldüğü Operasyonun Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement