6. Uluslararası Pişmaniye Festivali" - Son Dakika
Yerel

6. Uluslararası Pişmaniye Festivali"

6. Uluslararası Pişmaniye Festivali"

Festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

21.06.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"6. Uluslararası Pişmaniye Festivali" başladı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ın da bulunduğu kortej, belediye önünden Fethiye Caddesi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş yolunda düzenlenen törende konuşan Doğan, İzmit'te 6 yıl öncesine kadar pişmaniye festivali yapılmadığını belirterek, göreve geldiğinde festival başlattığını, pişmaniye logosu hazırlatıp patentini aldıklarını, klibini çekip heykelini yaptıklarını söyledi.

Osmanlı saray helvasından gelen İzmit'in malı pişmaniyeyi dünyaya duyurduklarını, hem ülke genelinde hem de yurt dışında tüketilmesi için çalıştıklarını anlatan Doğan, bu çalışmaların hem kültürel yönden kentin tanıtımı hem de pişmaniyeye talebin artmasına katkı sağladığını kaydetti.

En iyi pişmaniyenin İzmit'te yapılabileceğini vurgulayan Doğan, şöyle devam etti:

"Pişmaniyeye önce biz sahip çıkacağız. Önce pişmaniyeyi biz fazla yiyeceğiz ve tüketeceğiz. Sofralarımızda pişmaniyeyi tatlı olarak bulunduralım. Evlerimizde sürekli bulundurup, misafirlerimize çikolata yerine pişmaniye ikram edelim. Dostlarımızı ziyaret ettiğimizde hediye edelim. Lokantalarımızda tatlı menülerimizin içine mutlaka pişmaniyeyi de koyalım. Gerçek pişmaniye İzmit pişmaniyesidir. Kutuda İzmit pişmaniyesi logosu varsa, o zaman bu gerçek pişmaniyedir."

Doğan ve protokoldekiler, daha sonra yürüyüş yoluna konulan tezgahlarda çektikleri pişmaniyeleri halka dağıttı.

Yarın sona erecek festivalde sanatçı Uğur Işılak konser verecek, uçaktan fuar alanına pişmaniye ve hediye paketleri atılacak. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Uluslararası Pişmaniye Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement