6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" - Son Dakika
Güncel

6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi'nce düzenlenen "6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" bu yıl "Herkes İçin Adalet" üst başlığı ve "Yoksulluk" temasıyla gerçekleşecek.

21.09.2016 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi'nce düzenlenen "6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" bu yıl "Herkes İçin Adalet" üst başlığı ve "Yoksulluk" temasıyla gerçekleşecek.

İÜ Hukuk Fakültesi'nce Prof. Dr. Adem Sözüer başkanlığında ve Prof. Dr. Bengi Semerci koordinasyonunda düzenlenen "6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" bu yıl "Herkes İçin Adalet" üst başlığı ve "Yoksulluk" temasıyla 30 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Sözüer, festivalin artık sadece Türkiye değil dünya için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sözüer, festivalin akademik programla birlikte yapılmasının önemini vurgulayarak, "Özellikle Türkiye'nin şu günlerinde dünyanın birçok yerinden gelen akademisyen ve sinemacının İstanbul'u bir buluşma yeri olarak seçmesi ayrıca önem arz etmektedir. Bu sene yoksulluğu ele aldık, maddi bir yoksulluk gibi algılanıyor ama biz bu festivalde ayrıca fikri yoksulluğu ele aldık." diye konuştu.

Festivalin önceki yıllarında işlenen temalara da değinen Sözüer, şunları aktardı:

"Darbelerle yüzleşelim demiş, bu konuda dünyayla tartışmıştık. Galiba yapamadık ki 15 Temmuz'la karşılaştık. Kadına Şiddet dedik, yine Türkiye'de kadına şiddetle ilgili en etkin kanunlar olduğu halde şiddet olaylarının devam ettiğini gördük. Mültecilik dedik, mültecilik arttı. Ayrımcılık dedik, Fransız sahillerinde kadınların haşema ile denize girmesi yasaklandı. Herkes için adalet ilkesi ve düşüncesini ortaya koyan bir festivaliz. Bu yıl da birçok sorunun kaynağı olan yoksulluğu ele alarak, konuşacağız."

Prof. Dr. Sözüer, festivalin danışma kuruluna, fakülte çalışanlarına, asistanlarına ve sponsorlarına teşekkür etti.

- Onur ödülleri açılış gecesi verilecek

Prof. Dr. Bengi Semerci ise, festivalin amatör ruhla başladığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

"İlk yaptığımız şey kendimize kılavuzlar oluşturmaktı. Adalet kumbarasında dostlar biriktirmeye başladık. Adalet kumbarasında biriktirdiğimiz dostlarımız, bir danışma kurulumuz var, hem akademik programın belirlenmesi, hem o yılın seçkisinin belirlenmesinde bize yol gösterici oluyorlar. İÜ Hukuk Fakültesi'nin genç çalışanları, asistanları gönüllü olarak bize destek oluyorlar, farklı bir kariyer oluşturuyorlar. Hepsine teşekkür ediyoruz."

Festivalin destekçilerinin adalet dostları olduğunun altını çizen Semerci, festivalde adaletle ilişkili önemli konuları ele almaya çalıştıklarını dile getirdi.

Semerci, festivalin yarışma bölümleri jürisinin işinin zor olduğu görüşünü paylaşarak, "Her yıl yeni çekilmiş, vizyona girmemiş, hele o filmlerin belli bir tema içerisinde olanını bulmak çok zor." dedi.

Festivalin açılış töreninde onur ödüllerinin de sahiplerini bulacağını ifade eden Prof. Dr. Semerci, şu bilgileri paylaştı:

"Her yıl sinema ve akademik alanında, o yıl seçtiğimiz tema için çalışmış isimlere onur ödülü veriyoruz. Sinema alanındaki onur ödülümüzü İranlı yönetmen Rakhshan Banietemad'a, akademi onur ödülümüzü ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fikret Şenses'e vereceğiz."

Festival, 29 Eylül Perşembe günü, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Cannes Film Festivali En İyi Yönetmen Ödülü yönetmen Brilllante Mendoza'nın yoksulluğu ele alan "Ma'Rosa/Rosa Anne" filmi gösterimi ile açılacak.

Festivalde bu yıl

Festivalin "Altın Terazi Uzun Metraj Film" yarışmasında bu yıl İspanya, Türkiye, Güney Kore, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Japonya, Gürcistan, Avusturya ve Peru'dan 10 film "Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması"nda ise, Türkiye, Amerika, İspanya ve Hollanda'dan 9 film ödül için yarışacak. Filmleri, uzun metrajda Arnavut yönetmen Isa Qosja, oyuncu Füsun Demirel, yönetmen İsmail Güneş, oyuncu Mert Fırat ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Dursun, kısa metrajda oyuncu Işıl Yücesoy, yönetmen ve senarist Farhad Eivazi, oyuncu Ahu Öztürk, gazeteci Okan Özyurt ve gazeteci Uğur Vardan değerlendirecek. Yarışmaları filmlerinin gösterimleri, sanat konulu söyleşiler Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında yapılacak.

Festival boyunca İÜ Merkez Kampüsü Rektörlük Binası Doktora Salonu'nda "Adil Yargılanma Hakkı Herkese Lazım: Yoksullara da!", "Yoksulluk ve Ceza Sorumluluğu", "Yoksulluk ve Yolsuzlukla Mücadele" ve "Yoksulluk Suça İter Mi?" gibi başlıklarla 16 oturum halinde gerçekleştirilecek akademik panellerde, Philip Kunig, Prof. Dr. Adem Sözüer, Hans Heiner Kühne, Pınar Ölçer gibi isimler yönetici olacak.

Festivalin yeniliği nostaljik filmler

Festival kapsamında düzenlenen ve izleyiciyle buluştukları dönemlerde sinemaya damgasını vurmuş film gösterimlerinin yapılacağı "İz Bırakanlar" bölümünde ise, "Gazap Üzümleri", "Modern Zamanlar", "Sultan", "Şehrin Öteki Yüzü", "Tabutta Rövaşata" ve "Üç Arkadaş" filmleri oluşan filmler yine Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında izleyicilerle buluşacak.

Gösterimlerde yer alan "Hakikat Komisyonu", "Vicdan Ağacı", "Tabutta Rövaşata", "Yarım", "Aç ve Açıkta", "Üç Arkadaş" filmleri ve kısa film seçkileri ise film ekiplerinin katımıyla gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi
    15:54 Japonya Dışişleri Bakanı İsrail'in Gazze'ye olası kara saldırısını eleştirdi

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik olası kara saldırısının daha fazla mağdur oluşturabilecek felakete neden olabileceğini belirterek bunun da insani yardım faaliyetlerinde gittikçe artan bir zorluğa yol açacağını, ülkesinin bu duruma müsamaha gösteremeyeceğini söyledi. Bakan Kamikava, düzenlediği basın toplantısında, bölgede çok sayıda Filistinli mültecinin toplandığına dikkati çekerek Japonya'nın, İsrail'in Refah'a olası askeri saldırısından derin endişe duyduğunu vurguladı.

  • Kayseri'de 32 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Şahıs Yakalandı
    15:53 Kayseri'de 32 Yıl Hapis Cezası Bulunan Firari Şahıs Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 'Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan 32 yıl 6 ay hapis cezası bulunan cezaevi firarisi R.B. (56) yakalandı. Gözaltına alınan R.B., işlemler için emniyete götürüldü.

  • İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı
    15:53 İzmir'de Asayiş Uygulamasında Yakalanan Şüphelilerden 14'ü Tutuklandı

    İzmir'de yapılan asayiş uygulamasında yakalanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatsız silahlar, uyuşturucu maddeler ve çalıntı motosikletler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 12 kişiye işlem yapıldı ve 410 kişiye yoklama kaçağı olduğu belirlendi.

  • Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı
    15:51 Muğla'da Narkotik Operasyonunda 124 Kişi Gözaltına Alındı

    Muğla'da narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 124 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi tutuklandı. Operasyonlarda toplamda 541 gram esrar, bin 213 gram skunk, 31 gram metamfetamin, 21 gram kokain, 32 gram eroin, 396 adet sentetik hap ve diğer uyuşturucu madde ve malzemeler ele geçirildi.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak
    15:50 Bilecik'te 225 Proje Uygulanacak

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl'ün başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, il genelindeki projeler ele alındı. Bu sene ilde uygulanacak olan 225 projeden 17'si tamamlandı, 29'u ihale aşamasında, 56'sına henüz başlanmadı ve 123'ü devam ediyor. Projelerin toplam maliyeti ise 8 milyar 641 milyon 889 bin lira olarak açıklandı.

  • Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek
    15:49 Hava Sıcaklıkları Bu Hafta Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yaptığı açıklamada, bu hafta yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. En yüksek sıcaklıkların Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüleceğini söyleyen Çelik, Adana'da 32 dereceye kadar çıkabileceğini ifade etti. Batı bölgelerinde ise aralıklarla yağış bekleniyor. Ankara'da cumartesiye kadar yağış olmayacağını ve sıcaklıkların hafta sonu 22 dereceye düşeceğini aktaran Çelik, İstanbul'da ise perşembe ve cuma günü kısa süreli sağanak beklendiğini ve hafta sonu sıcaklıkların 19-20 dereceye kadar düşeceğini söyledi. İzmir'de ise gelecek 3 gün boyunca kısa süreli sağanak geçişi bekleniyor ve hafta sonuna doğru sıcaklıkların 4-5 derece düşeceği ancak yine de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

  • Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı
    15:48 Bozüyük'te sentetik uyuşturucu ve kullanma aparatıyla yakalanan zanlı tutuklandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yapılan asayiş çalışmasında, üzerinde sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu kullanma aparatı bulunan bir zanlı yakalandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, zanlı hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti
    15:47 Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'i ziyaret etti

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar ve rektör yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek'i makamında ziyaret etti. Rektör Kibar, Başkan Zeyrek'e hayırlı olsun dileklerini iletti ve hayırlı hizmetler yapma temennisinde bulundu.

  • Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı
    15:46 Bodrum Belediyesi Bayram Tatilinde Yoğun Çalıştı

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince yoğun bir şekilde çalışarak 36 bin ton evsel atık topladı. Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, kentteki turizm hareketliliğinin esnafı ve belediyeyi mutlu ettiğini belirtti.

  • Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı
    15:44 Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, Belediyenin Mali Durumunu Açıkladı

    Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, belediyenin mali durumunu paylaşarak gelecekte neler başarabileceklerini göstereceklerini söyledi.


Advertisement