6 Yıl Önce Yanan İzmir'in Akciğerleri Küllerinden Yeniden Doğdu - Son Dakika
Güncel

6 Yıl Önce Yanan İzmir'in Akciğerleri Küllerinden Yeniden Doğdu

6 Yıl Önce Yanan İzmir\'in Akciğerleri Küllerinden Yeniden Doğdu

17 Temmuz 2009 Tarihinde İzmir'in akciğerlerinden biri olan, Bornova Çiçekli Ormanların'da çıkan yangın şiddetli rüzgârın etkisiyle büyümüş yakınlarındaki yerleşim birimlerini bile tehdit etmişti.

22.07.2016 08:33  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre bölge müdürlüklerinden gelen takviye ekiplerinin 6 saatlik mücadelesi sonucu orman yangını kontrol altına alınıp söndürülmüştü. Ancak İzmirlilerin hafta sonları akın ettiği adeta oksijen deposu olan çiçekli ormanlarından 175 hektarlık bir bölüm yangından zarar görmüştü

Aynı yıl içerisinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırılan sahaya özel bir peyzaj projesi ile 10 bin adet akasya, 5 bin adet defne, 5 bin adet iğde, 50 bin adet kızılçam, 20 bin adet fıstıkçamı, 10 bin adet karaservi olmak üzere 100 bin adet fidan dikildi ve 300 kğ tohum atıldı. Yangın önleme şeritleri ve yollar yapıldı. İzmir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dikilen fidanların bakımları büyük bir özenle devam ediyor.

Bir sigara izmariti ile İhmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan bu yangının gelecek kuşaklarımız olan çocukların orman varlığından 30 yılı çaldığını belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, bu bölgede eskisi gibi çocukların ağaçların gölgesinde oynaması için daha 30 yıllık bir zaman gerekeceğini belirtti.

Vatandaşların içinde bulunduğumuz ve mevsim normalleri üzerinde seyreden yaz sıcaklarında orman yangınları konusunda dikkatli olmaya çağıran İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal en ufak bir dumanı ya da ormana zarar verecek davranışta bulunanları 7/24 ücretsiz hizmet veren ALO 177 Hattına ihbar etmelerini istedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 6 Yıl Önce Yanan İzmir'in Akciğerleri Küllerinden Yeniden Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement