60 Kişilik Öğrenci Grubu Dünya Barış Günü'nde Bilecik'i Gezdi - Son Dakika
Yerel

60 Kişilik Öğrenci Grubu Dünya Barış Günü'nde Bilecik'i Gezdi

60 Kişilik Öğrenci Grubu Dünya Barış Günü\'nde Bilecik\'i Gezdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Tarih ve Kültür Gezileri" kapsamında gerçekleştirilen program kapsamında Bilecik’i ziyaret eden 60 kişilik öğrenci grubu, kentin birçok güzelliğini yerinde görme fırsatı buldu.

02.09.2016 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Tarih ve Kültür Gezileri" kapsamında gerçekleştirilen program kapsamında Bilecik'i ziyaret eden 60 kişilik öğrenci grubu, kentin birçok güzelliğini yerinde görme fırsatı buldu.

Son zamanlarda turizmdeki faaliyetleriyle adından söz ettiren Bilecik, yurt içi ve yurt dışından misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Yurt dışından öğrencilerin de sık sık ziyaret ettiği Bilecik'e 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Kütahya Yetiştirme Yurdu'nda kalan 60 kişilik öğrenci grubu gelerek, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi oldu. Bilecik'te; Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Orhangazi Cami başta olmak üzere birçok noktayı gezen heyete, kıl çadırda gözleme ikramı yapıldı. Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gezisi kapsamında Bilecik ve Osmanlı tarihinden bilgiler aktaran sinevizyon gösterisini izleyen grup, bol bol fotoğraf çektirdi. Programları kapsamında Bilecik Belediyesi Kent Ormanı'nda öğle yemeği yiyen grup daha sonra Söğüt'e geçerek, buradaki tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ile Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce'nin ağırladığı ve rehberlik ettiği grup Söğüt'teki program kapsamında Kuyulu Mescit, Hamidiye Külliyesi, Kaymakam Çeşmesi, Dursun Fakih Türbesi ve Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret etti. Osmanlı Devleti'nin kuruluş toprakları olan Bilecik'te olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren öğrencilere, Bilecik'e has hediyelik ürünler takdim edilirken, ayva ve nar lokumları ikram edildi. Bilecik'te oldukları için duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Osmanlı'nın kurulduğu topraklar olan Bilecik'i gezme fırsatı sunan yetkililere teşekkür ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 60 Kişilik Öğrenci Grubu Dünya Barış Günü'nde Bilecik'i Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement