60 Yıllık Rüya Gerçek Oldu - Son Dakika
Yerel

60 Yıllık Rüya Gerçek Oldu

60 Yıllık Rüya Gerçek Oldu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2014 yerel seçimlerinde köprü olmadığı için dere üzerinden traktör kasasında geçerek ziyaret ettiği Selendi’nin Çampınar Mahallesine verdiği köprü sözünü tuttu.

03.02.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2014 yerel seçimlerinde köprü olmadığı için dere üzerinden traktör kasasında geçerek ziyaret ettiği Selendi'nin Çampınar Mahallesine verdiği köprü sözünü tuttu.

Yapılması için dernek kurulan, her gelen siyasetçinin söz vermesine rağmen bir türlü yapılamayan köprünün bitme aşamasına gelmesi Çampınar sakinlerinin hayalini gerçeğe dönüştürdü. Mahalle Muhtarı Halil Öz 60 yıldır hayalini kurdukları köprünün bugün bitme aşamasına gelmesine şahit olduklarını belirterek, "Her sabah kalktığımda, her köyden çıkışımda köprüye uzaktan bakıyorum halen inanamıyorum. Bugüne kadar hep aldatıldık. Cengiz Ergün'ün köyümüzü ziyaret etmesi kaderimizi değiştirdi" diye konuştu.

Selendi'de Çampınar Mahallesinde uzun yıllardır köprü hayali kuran mahalleliler bugün hayallerinin gerçeğe dönüşmesine halen inanamıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün 2014 yerel seçimlerinden önce traktör kasasında ziyaret ettiği Çampınar'da verdiği köprü sözünü yerine getirmesi, mahalle sakinlerinin kaderini değiştirdi. Köprü sorununun kendilerine dededen miras kaldığına dikkat çeken Çampınar Eski Mahalle Muhtarı Cemil Öz, köprünün hikayesini şu şekilde özetledi: "Dedem 1973 yılında bu köprünün yapılması için dernek kurulmasına öncülük yapmış. Geldiğimiz yıl 2016 oldu ama dernekle bu işi çözemedik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün sayesinde bu sorunumuz çözüldü. Buraya gelen siyasilere sürekli bu köprünün yapılması noktasında istekte bulunduk. Sonuç alamadık. Üzülüyoruz. Bu çileyi yıllarca çektik. Cengiz Başkanımız buraya seçim döneminde geldiğinde kendisinden ricada bulunduk. Allah razı olsun bizi kırmadı. Köyümüze gece geç saatte geldiğinde çaydan geçilmiyordu. Kendisini mahallemize traktörle geçirdik." dedi.

"BURASI ARTIK CENGİZ ERGÜN KÖPRÜSÜ OLARAK ANILACAK"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün mahallelerindeki zorluğa kendi gözleriyle şahit olduğunu ifade eden eski muhtar, "Ben başkanımız mahallemizi ziyarete geldiğinde Çampınar Muhtarıydım. Bugüne kadar çok kandırıldığımız için başkanımız bize söz verdiğinde kuşkuyla baktık. Temeli atılmaya gelindiğinde halen inanmıyorduk. Başkanımız alnı öpülesi bir adamdır. Kendisine ne söylesek azdır. Burası artık Cengiz Ergün köprüsü olarak anılacak. İnşallah açılışını da hep birlikte yaparız." diye konuştu.

"YILLARCA ALDATILDIK"

Çampınar Mahalle Muhtarı Halil Öz ise 60 yıldır hayalini kurdukları köprünün bitmesine halen inanamadıklarını söyledi. Her seçim döneminde kendilerine köprü sözü verildiğine dikkat çeken Muhtar Öz, "Bize sözler verilirdi ertesi gün birileri gelir bir torba kireçle ölçüm yapıp giderdi. Hep böyle yıllarca aldatıldık. Ama Cengiz Ergün'ün buraya gelmesi bizim kaderimizi değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Selendi Belediye Başkanımız Nurullah Savaş'ın büyük emekleri oldu. Ben her sabah kalktığımda her köyden çıkışımda köprüye uzaktan bakıyorum halen inanamıyorum. Bir hayalimiz gerçek oldu. Cengiz Bey buraya heykeli dikilecek bir adam. Her zaman arkasındayız ve arkasında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"ÖLMEDEN AÇILIŞINI GÖRMEK İSTİYORUM"

Çampınar Mahalle sakini 63 yaşındaki İsmail Hakkı Öz ise tek hayalinin hayattayken köprünün açılışını görmek olduğunu söyledi. Mahallelerine köprü yapılması halinde bir söz verdiğini ve adak adadığını dile getiren Öz, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün seçim zamanında buraya gelmesi bu işin yapılmasına vesile oldu. Bu köprünün ilk mevzusu çıktığında ben 1965 yılında çocuktum. O zamandan bu yana yapılmasının hayalini kurduk. Bugün bakıyoruz köprü bitti sayılır halen inanamıyoruz. Çok şükür artık bu hale geldi. Köprü için bir adağım vardı. Köprü bittiğinde danamı hibe edeceğim ve açılışında keseceğim diye söz verdim. Sadece tek kuşkum ölmeden bu köprünün açılışını görmek istiyorum. Tüm emeği geçenden Allah razı olsun." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 60 Yıllık Rüya Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement