600 Adım Projesi Varşova'dan Sonra İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

600 Adım Projesi Varşova'dan Sonra İstanbul'da

Taldans'ın Polonyalı sanatçılarla birlikte, Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. yıldönümü kapsamında ürettiği 600 Adım Projesi'nin son ayağı 30Ekim'de, SALT Galata'da izleyiciyle buluşuyor.

29.10.2014 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Culture.pl işbirliği ile gerçekleşen 600 Adım Projesi'nde, dans, performans, güncel sanatlar ve mimari gibi farklı disiplinlerden bir araya gelen 7 sanatçı (Filiz Sızanlı, Iza Szostak, Karol Tymi?ski, Kürşat Özdemir, Mustafa Kaplan, Wojtek Ziemilski ve Zorka Wollny), bir şehri keşfetmenin 600 farklı yolunu araştırdılar. Sanatçılar, Varşova ve İstanbul'da, stüdyoların yanı sıra kentlerin farklı mekanlarında gerçekleştirdikleri araştırmalarının ardından, keşfettikleri yöntem ve deneyimlerini ilk olarak 28 Eylül'de, Body/Mind Çağdaş Dans Festivali (Varşova, PL) kapsamında izleyiciye sundu. Seyirciler, aktif olarak deneyimledikleri sunumda, belli bir parkur üzerinde 600 Adım'ın bir kaçını kullanarak Varşova'yı keşfettiler. Proje, mekânsal olarak şehri ve kamusal alanı performansın içine katmayı amaçlıyor.

Sanatçılar bir yıllık araştırma ve çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıkan materyallerini, 30 Ekim'de saat 11:00-18:00 arasında SALT Galata'da seyirciye sunacak. Saat 16:00'da ise, belli bir parkur üzerinde, seyircilerin de aktif olarak katılabileceği 600 Adım'dan bir kaçını deneyimleyebilecekler. Projenin sunumunda izleyiciler, gösteri mekanının içerisinde ve dışarısında yapılacak olan yerleştirmeler ve performanslarla karşılaşacaklar.

Proje, Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. Yılı kutlamaları çerçevesinde Adam Mickiewicz Enstitüsü desteğiyle gerçekleştiriliyor. Projenin Türkiye destekçileri, Prof. Dr. Nezih Orhon, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi ve SALT Galata´dır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 600 Adım Projesi Varşova'dan Sonra İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement