600 Polisle Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

600 Polisle Uyuşturucu Operasyonu

600 Polisle Uyuşturucu Operasyonu

Adana'nın Ceyhan ilçesinde "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına yönelik özel hareket ve çevik kuvvetin de bulunduğu 600 polisle şafak vakti helikopter desteğiyle operasyon düzenlendi.

14.11.2014 10:01  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Operasyonda 21 kişi gözaltına alınırken, 27 kilo esrar, 2 tabanca, 3 pompalı tüfek ele geçirildi. Adana'da uyuşturucuya savaş açan Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, kent merkezinde bazılarına kendisinin de katıldığı 2 ayda toplam 18 operasyon yaptırdı. Uyuşturucuyu bitirmeye kararlı olan Zeybek, şimdi de ilçelerde operasyon serisini başlattı.

600 POLİS İLE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Adana'nın Ceyhan ilçesinde "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarının esrar, eroin, uyuşturucu hap satarak çocukları ve gençleri zehirlediği istihbaratının alınması üzerine Zeybek, Narkotik Şube Müdürlüğü'ne talimat vererek şafak vakti operasyon yapılmasını istedi. Bunun üzerine bir süre sokak satıcılarını takip eden polis, 10 mahallede 24 adresteki torbacının uyuşturucu sattığını belirledi. Çalışmanın ardından Narkotikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Çayır ve Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Türkoğlu koordinesinde bugün şafak vakti özel harekat ve çevik kuvvetin de aralarında bulunduğu 600 polisle birlikte harekete geçti.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polisler saat 04:00'te belirlenen adreslere girmek için yola çıktı. 45 dakika sonra ise helikopter desteğinde 24 eve tek tek girildi.

POLİS EVİ BASINCA SİLAHI PENCEREDEN ATTI

Ekipler, çatışmanın çıkabileceği noktalara özel harekat polisinin desteğiyle girdi. Bir ev etrafı polisler tarafından çevrildikten özel harekat polisi kapıya koç boynuzu ve çelik kalkanlarla yaklaşarak kapıya vurup "Aç polis" diye bağırdı. Ancak kapıyı açan olmayınca önce bahçe kapısı, ardından apartman kapısı koç boyunuzu ile kırılarak içeri girildi. Bu arada içerideki şahıs evinde bulunan ruhsatsız silahı ve şarjörü pencereden dışarı attı. Polisler, silahı şarjörü evin yanındaki yolda buldu. Evde yapılan aramada ise dolapta bir şarjör daha bulundu.

ELEKTRONİK KELEPÇELİ TORBACININ TEPKİSİ

Bir eve yapılan baskında ise M.K. (27) isimli şahıs torbacı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Zanlı polisler tarafından kelepçelenerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bu arada, basın mensuplarına gören şüpheli, "Benim ayağımda elektronik kelepçe var ben evde oturuyorum dışarı çıkamıyorum" diye bağırdı.

Şahsın daha önce de uyuşturucu satmaktan cezaevine girdiği bu nedenle elektronik kelepçe takıldığı buna rağmen torbacılık yapmaya devam ettiği ileri sürüldü.

21 KİŞİ YAKALANDI, 27 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Helikopter ve narkotik köpeklerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda 21 kişiyi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda 27 kilo esrar, 2 tabanca, 3 pompalı tüfek ele geçirildi. Uyuşturucudan el edildiği tahmin edilen 15 bin lira paraya el konuldu.

Polis yapılan operasyonda herhangi bir çatışma, zanlıların kendine zarar vermesi ya da zanlı yakınlarının fenalık geçirme ihtimaline karşılık bir ambulans ve sağlık ekibiyle birlikte operasyona gitti. Ayrıca operasyonda yangın çıkma ihtimaline karşılık bir de itfaiye ekibi bulunduruldu.

FATİH KEÇE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 600 Polisle Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement