62 Yaşında Yılın Okuyucusu Seçildi - Son Dakika
Güncel

62 Yaşında Yılın Okuyucusu Seçildi

Milas'ta 62 yaşındaki bir kadın, yılın okuyucusu seçildi.

02.04.2014 21:42  Güncelleme: 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas'ta 62 yaşındaki bir kadın, "Yılın okuyucusu" seçildi.

İlçede Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yapılan değerlendirmede, 62 yaşındaki Nurten Nurtan, 20 yıldan bu yana sürekli kitap okuduğu ve bu yılın da en fazla kitap okuyanı olduğu için "Yılın okuyucusu" ödülüne layık görüldü.

Nurtan'a ödülünü, İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle Kaymakam Fuat Gürel verdi. Kaymakam Gürel, yılın okuyucusu seçilen Nurten Nurtan'ı kutladı.

Nurtan, ortalama iki 2 haftada 4 kitap okuduğunu söyledi. Kanser hastası olduğunu, hastalıkla mücadelede kitabın kendisine büyük yardımı olduğunu dile getiren Nurtan, okuduğu kitaplarda ayrım yapmadığını, hepsini severek okuduğunu ifade etti.

Kitap okumanın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Nurtan, şöyle konuştu:

"İki yıl önce yumurtalık kanseri olduğumu öğrendim. Ameliyat oldum, tedavi uzun bir süreç. Kurtuldum zannederken hastalığımın yenilendiğini öğrendim. Bu zor günlerimde kitap okuyorum. Hastalığın verdiği sıkıntıları kitap okuyarak daha çabuk atlatıyorum. Bunu herkese tavsiye ediyorum. Kitap okurken 'yarın ne olacağım' düşüncesi yok. 'Acaba ölecek miyim' düşüncesi yok. Okuduğunuz kitaba adapte oluyorsunuz ve her şeyi unutuyorsunuz. Kanser hastası olduğunuzu da unutuyorsunuz. İşin gerçeği bu."

Nurtan, kitap okumayı çok sevdiğini, bir yılda ne kadar okuduğunu tam olarak bilmediğini ifade ederek, hastalık döneminde daha çok okumaya başladığını sözlerine ekledi.

-milas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 62 Yaşında Yılın Okuyucusu Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement