Yaşlı Adam 62 Yıl Günlük Yazdı, 8 Bin Sayfaya Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Adam 62 Yıl Günlük Yazdı, 8 Bin Sayfaya Ulaştı

Yaşlı Adam 62 Yıl Günlük Yazdı, 8 Bin Sayfaya Ulaştı

Rize'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü'nde 62 yıldır önemli, güncel ve siyasi olayları kaleme alarak günlük yazan 81 yaşındaki Abdullah Topçu, 8 bin sayfaya ulaştı

11.11.2014 16:16  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Çayeli İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü'nde 62 yıldır kendi hayatı başta olmak üzere köyündeki ve ülkedeki önemli güncel ve siyasi olayları kaleme alarak günlük yazan 81 yaşındaki Abdullah Topçu, 8 bin sayfaya ulaştı. Abdullah Topçu 8 cilt haline getirdiği büyük deftlerlerinde, kuzeni olan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile ilgili anılara da yer verdi.

1952 YILINDA YAZMAYA BAŞLADI

Çayeli'nin Karaağaç Köyü'nde yaşayan 5 çocuk ve 18 torun sahibi Bağkur emeklisi Abdullah Topçu, 1952 yılında günlük yazmaya başladı. Abdullah Topçu'nun kendi hayatı ile başlayan günlük yazma tutkusu, köyünde dünyaya gelen, ölen, nişanlanan ve evlenenler gibi değişik konulardaki yazılarla devam etti. Ülke gündemindeki güncel ve siyasi gelişmelere de yer vererek sürdürdüğü tutkusunu 62 yıldır sürdüren Abdullah Topçu'nun günlükleri, 7 büyük defterde 8 bin sayfaya ulaştı. Topçu'nun değişik boyutlardaki defterinden en büyüğü ise tam 9.5 kilo geliyor.

"DEFTERLERİ TORUNLARIMA BIRAKACAĞIM"

Köydeki çay ocağında sergilediği defterlerinin okunmasına izin veren, sorulan soruları da yanıtlayan Abdullah Topçu, gençliğinde başlayan günlük yazma hobisinin hala devam ettiğini söyledi. Topçu, "Önce ajandalara yazmaya başladım. Sonra ajanda sayısı artınca bu kez yazdığım kağıtları ciltlettim. Önce hayatımı yazarak başladım, ardından ölenler, kalanlar, nişanlanalar, evlenenler, seçimler ile önemli siyasi ve güncel olayları yazarak devam ettim. Günlüklerim 7 büyük ciltte yaklaşık 8 bin sayfaya ulaştı" dedi. Defterlerini gelecek nesillere miras olarak bırakmayı düşündüğünü ifade eden Topçu, "Kitapları oğlum muhafaza etmeyeceğini düşünüyorum. THY Yönetim Kurulu Başkanı olan amcamın oğlu Hamdi Topçu'nun oğlu Cengiz Topçu defterleri benden istedi. Torunum Hasan ve Merve var. Defterleri onlara miras olarak bırakacağım" diye konuştu.

KUZENİ HAMDİ TOPÇU İLE İLGİLİ ÖZEL ANILAR DA DEFTERLERDE

Defterlere, kuzeni THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile de özel anıları da yazdığını anlatan Topçu, "Birlikte gezilerimiz oldu. Onları yazdım. Hamdi beyin dünyada üç önemli yanına yer verdim. Mütevaziliği, cömertliği ve yedirip içirmesi beni hayrete düşürmüştü. Bu yanını kaleme almıştım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Adam 62 Yıl Günlük Yazdı, 8 Bin Sayfaya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement